Zdravim, chcem sa opytat, ci je mozne pouzit zbytok substratu, ak bol skladovany v originalnom baleni, dobre zavrety, ale bol celu zimu na balkone zahadzany a teda vystaveny mrazom a roznym zmenam teplot. Je ho tam trocha, ale tak na 20 kelimkov pre prvotne presadenie jiffov tam je a je mi to luto vyhodit. Moze uskodit rastlinam, alebo by mu nemalo nic byt?
Dakujem
Skladovanie substratu v zime
- Colostomizer
- Stálý člen
- Reputace: 169
- Obrázky: 0
Re: Skladovanie substratu v zime
Naopak si myslím, že to promrznutí je dobrá věc. Nechávám také substrát přes zimu na lodžii. Slibuju si od toho, že pomrznou smutnice a další havěť. Mým hlavním problémem je ale skutečnost, že tady už dva roky pořádně nemrzlo 

- Vasjis
- Stálý člen
- Reputace: 490
Ja to nechal na balkone ve 120l sudu a trochu tu i mrzlo ale nevim jak jsem pochodil urcite ho ale pouziju prosipal jsem ho vapencem tak snad to bude ok na pristi rok koupim novy
Mám taky minuloroční substrát skladovaný venku. Hodlám do něj přidat granulovaný koňský hnůj a normálně ho letos použít.
Ahoj, taky zeminu skladují na balkone a žádný problém nečekávam. Spis výhodu ze zmrzly smutnice a další haveť ac nijak zvlášť nemrzlo tak nevim. Raději jsem zeminu propálil v troubě protože minulý rok sem koupil a rovnou sazel. Mušek bylo na lepovych deskách mraky
Hnojim fokusem 5ml/l od 2cm prcku každý týden par kapek.
Pestovani, zdar.

Pestovani, zdar.
- Erben61
- Stálý člen
- Reputace: 5228
Těch mrazů pravda moc nebylo, trochu něco málo může být ještě v únoru ale podle předpovědí má být teplotně nad průměrem. Promrznutí je rozhodně žádoucí.Osobně jsem jej rozesypal z jednoho pytle do dvou a z nich vytvořil placku aby byla vrstva menší a položil na zem aby to zmrzlo. Zkoušel jsem po tech několika mrazech a drželo to tvar takže zmrzlé to bylo..........
uvidíme v březnu..... 

Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Zdravim, obnovim trochu tuto temu, nech zbytocne nezakladam novu. Ale tentokrat mam rovnaku otazku ohladom hnojiva. Na obale je napisane, ze sa nema vystavovat mrazom, ale zabudol som flasku na parapete, ked akurat par noci u nas mrzlo. Tak teraz neviem, ci s nim hnojit, alebo radsej kupit nove.
- Strato3
- Stálý člen
- Reputace: 73
Pochybuji, že by se mohlo hnojivu něco stát. Asi bych po rozmražení normálně pokračoval a tvářil bych se jako že nic.
S3.
S3.