12.10.2015
Zítra po ránu už má být na Jižní Moravě nula. V patře, na terase do dvora mi to téměř určitě nezmrzne. Ale přesto jsem vyměkl a včera sklidil všechno, co mělo rozumnou velikost.
Přesto jsem ještě dneska zalil a holky tam nechám opravdu až do mrazíků. nic moc si od toho neslibuji, ale jsem zvědavý. Možná ještě něco stačí dorůst. Těsně před zmrznutím zkusím dvě rostliny zazimovat. Od toho si taky nic moc neslibuji. Ale třeba se zadaří a k něčemu to bude.
Jeden velmi depresivní celkový pohled. Foceno už před soumrakem a mobilním telefon, protože foťák pořád někdo neopravil. Hádejte, kdo to měl doma zařídit..
A tohle je hmatatelný výsledek letošního snažení. Tedy krom toho, co jsem už stačil sníst a rozdat. A toho rozhodně nebylo málo.
Mix zralých papriček. Váha 0.855 kg
Nasušený mix plodů. Zhruba 100 gramů včetně misky. Ty Jala nahoře ještě potřebují dosušit. Nechám je ještě týden, dva.. Pak půjdou do trouby a namlít.
Large Red Cherry. Váha 1.51 kg. Moc nevím, co s nimi. Nezralé tedy nechutnají nijak zvlášť. Nechám je taky 14 dní ještě trošku dojít v teple a pak asi půjdou do nějaké omáčky. Budu muset přidat i něco ostřejšího, protože moc nepálí.
Mix hybridů Pepperoncina. Váha 0.65kg. Taky je nechám trošku dojít a přijdou zavařit.
Italská Pepperoncina. Váha 0.53 kg. Ty jsou dobré tak jak jsou. Něco sním za syrova, něco do mražáku a něco přidám do omáčky.
Jalapenos Telica. Váha 1.73 kg. Tady není co řešit. dobrá jsou i zelená. Něco sním, zbytek zavařit, možná toho i trošku zmrazím.
Na stole je přes 5 kilo paprik. Myslím, že víc než jednou tolik jsem už snědl, zavařil a rozdal. Tak 10-12 kilo jsem letos myslím sklidil. Mám 16 rostlinek. 6x Large Red Cherry, 6x Jalapenos Telica, 3x Italská pepperoncina (z toho dva divné hybridy) a 1x Long Slim Cayne. Caeyny jsou už pryč. Přidával jsem je při zavařování a do jídla.
Spokojenost maximální. Příští rok chci mít víc druhů. Kromě Annumek chci mít i Capsicum Baccatum (El Oro de Ecuador). Z annumek Ring of Fire, nějakou Ajinu a víc něž jednu odrůdu Jalapenos. Seznam ještě není uzavřen.
Taky příští rok hodlám víc zastřihovat a tvarovat. Letos jsem to nechal růst jak se tomu chtělo, ale už je na čase se trošku posunout dál.