Já vím. Začínají strupovatět. To se už určitě jíst dají. Ale chci je ochutnat úplně zralé a červené.lobo píše:Mas to super a Jalapenos jsou dobre i za zelena
Terasa 2015
Re: Terasa 2015
Re: Terasa 2015
Měl bych takový hloupý dotaz.
Když plod změní barvu na finální, bude ještě růst?
Na Jalapenos mi začaly dozrávat první plody. Ale jako první začaly dva nejmenší. Takový prcci poloviční než ostatní. Jsou už krásně červené Mám je sklidit a odlehčit tím rostlině, nebo je mám nechat a ještě dorostou?
Když plod změní barvu na finální, bude ještě růst?
Na Jalapenos mi začaly dozrávat první plody. Ale jako první začaly dva nejmenší. Takový prcci poloviční než ostatní. Jsou už krásně červené Mám je sklidit a odlehčit tím rostlině, nebo je mám nechat a ještě dorostou?
Re: Terasa 2015
Nedorostou, zustanou male.
Re: Terasa 2015
Myslel jsem si to, ale doufal, že mi to někdo rozmluví ;-)MartinS píše:Nedorostou, zustanou male.
No nic.. Půjdou pod nůž a alespoň odlehčí kytce.
Díky za radu
Re: Terasa 2015
Tak jsem po delší době udělal pár fotek mobilem.
Je to foceno po dvou velmi větrných dnech, které mi tam udělaly pěknou paseku. Papriky vyrostly drobátko víc, než jsem čekal (největší mají okolo metru sedmdesát) a opěrné tyčky jsou koupil jenom metr dvacet. Pečlivě jsem vyvazoval, upravoval a po tom vichru jsem to nepoznal. Všechno se zamotalo do sebe, výhony leží jak je napadne... chvíli jsem to zkoušel srovnat, ale došlo k nějakým ztrátám na listech i plodech, tak jsem se na to vykašlal a nechal holky ať si s tím poradí sami.
Moc se tam už projít nedá...

Italská Peperoncina. S těmi jsem velmi spokojený. Už jsem jich sklidil desítky. Jsou dobré a hlavně.. Zdá se mi, že pálí všechny zhruba stejně. Nijak moc pravda, ale na to abych si jich dal pár k večeři jsou super. Určitě si nechám semínka. Už mi přezrává jedna paprička pro tyto účely.


Tohle mělo být to stejné, ale zjevně je to šmrncnuté příbuznou Etnou. Plodů mraky, ale jsou menší než ty předchozí a je tam hodně nevyvážená pálivost. Některé pálí jak by měly, jiné skoro vůbec. Ty si na příští rok nenechám. Posbíral jsem jich spoustu, dalších 20-30 jich tam ještě je. Řeším je tak, že je zavařuju a přidávám k nim Long Slim Cayeny, aby to dostalo trošku pálivost. ale už mi docházejí Cayeny.

Tohle je vůbec děsivost. Taky to mělo být italské pepperoncino. Vyrostla z toho strašlivá mutantní obluda. Plodů hodně, ale nepálí prakticky vůbec. Přidávám je k předchozím při zavařování.


Jalapenos Telica se rozjely. Před nedávnem jsem z nich většinu obral a myslel si, že už nechám jenom dozrát zbytek a holky se rozrostly a nasadily spoustu plodů. Nejsou špatné. Semínka si nechám. Letos jich mám spoustu, ale příští rok jenom jednu, nebo dvě rostlinky a zkusím i jiná Jalapena.


Ovšem Large Red Cherry se naprosto zbláznily. Vyrostly k nebesům (nebo se mi to alespoň v jisté době zdálo) a odplodily spoustu plodů, skoro nepálí, ale jsou opravdu velmi chutné. Plodí rychle, dozrávají rychle. Poté, co jsem je obral vyrostly o dalšího skoro půl metru a nasadily spoustu dalších plodů. Docela bych i řekl, že i dozrají.



Foto plodu na bočním výhonu. Cherry mi nasazovaly hodně bočních výhonů. Nechával jsem je být a opravdu na spoustě z nich se objevily plody.

Je to foceno po dvou velmi větrných dnech, které mi tam udělaly pěknou paseku. Papriky vyrostly drobátko víc, než jsem čekal (největší mají okolo metru sedmdesát) a opěrné tyčky jsou koupil jenom metr dvacet. Pečlivě jsem vyvazoval, upravoval a po tom vichru jsem to nepoznal. Všechno se zamotalo do sebe, výhony leží jak je napadne... chvíli jsem to zkoušel srovnat, ale došlo k nějakým ztrátám na listech i plodech, tak jsem se na to vykašlal a nechal holky ať si s tím poradí sami.
Moc se tam už projít nedá...
Italská Peperoncina. S těmi jsem velmi spokojený. Už jsem jich sklidil desítky. Jsou dobré a hlavně.. Zdá se mi, že pálí všechny zhruba stejně. Nijak moc pravda, ale na to abych si jich dal pár k večeři jsou super. Určitě si nechám semínka. Už mi přezrává jedna paprička pro tyto účely.
Tohle mělo být to stejné, ale zjevně je to šmrncnuté příbuznou Etnou. Plodů mraky, ale jsou menší než ty předchozí a je tam hodně nevyvážená pálivost. Některé pálí jak by měly, jiné skoro vůbec. Ty si na příští rok nenechám. Posbíral jsem jich spoustu, dalších 20-30 jich tam ještě je. Řeším je tak, že je zavařuju a přidávám k nim Long Slim Cayeny, aby to dostalo trošku pálivost. ale už mi docházejí Cayeny.
Tohle je vůbec děsivost. Taky to mělo být italské pepperoncino. Vyrostla z toho strašlivá mutantní obluda. Plodů hodně, ale nepálí prakticky vůbec. Přidávám je k předchozím při zavařování.
Jalapenos Telica se rozjely. Před nedávnem jsem z nich většinu obral a myslel si, že už nechám jenom dozrát zbytek a holky se rozrostly a nasadily spoustu plodů. Nejsou špatné. Semínka si nechám. Letos jich mám spoustu, ale příští rok jenom jednu, nebo dvě rostlinky a zkusím i jiná Jalapena.
Ovšem Large Red Cherry se naprosto zbláznily. Vyrostly k nebesům (nebo se mi to alespoň v jisté době zdálo) a odplodily spoustu plodů, skoro nepálí, ale jsou opravdu velmi chutné. Plodí rychle, dozrávají rychle. Poté, co jsem je obral vyrostly o dalšího skoro půl metru a nasadily spoustu dalších plodů. Docela bych i řekl, že i dozrají.
Foto plodu na bočním výhonu. Cherry mi nasazovaly hodně bočních výhonů. Nechával jsem je být a opravdu na spoustě z nich se objevily plody.
- Colostomizer
- Stálý člen
- Příspěvky: 1084
- Registrován: 01 bře 2014 14:45
- Reputace: 169
- Obrázky: 0
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti