Rocota, ta naše láska ... tipy a triky, jak na ně.

OMO
Stálý člen
Reputace: 3123
Obrázky: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Rocota, ta naše láska ... tipy a triky, jak na ně.

Příspěvekod OMO » 03 pro 2015 17:30

Včera jsem začal klíčit 3 čerstvá semínka z Oskarových krasavic .. no uvidíme. Rocota nepotřebují moc světla, tak ten brzký start by měl být výhoda. Letos je to 3. rok/pokus, tak snad prolomím smůlu a něco už i sklidím :)
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce

Vasjis
Stálý člen
Reputace: 490

Příspěvekod Vasjis » 03 pro 2015 19:38

Já letos taky nic sázel jsem pozdě pak mi vichřice otrhala úplně všechny listy a když se z toho dostali a začali kvést tak udrželi jen jednu papričku a ta při přendání domu upadla snědl sem jí zelenou asi 3cm velkou ale oničem ale mám je u našich na zimní zahradě tak snad přežijí zimu a příští rok bude líp :)

enikybeniky
Nový člen
Reputace: 1

Příspěvekod enikybeniky » 12 pro 2015 20:34

Tak první rok pěstování a ze 4 kytek bylo asi 7 plodů. Chci se zeptat, co s těmi plody kdo děláte? Zkoušel jsem to jíst čerstvý, po plátečkách, ale na mě je to teda docela bolest ta pálivost... Zavařit? Nebo? Díky za tip.
Jinak po útoku mšic a mravenců a přelití a následném opadání listů přesazeno do samozavlažovače, listy dorostly, takže přezimujeme tak jak jsme v ložnici.

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4497

Příspěvekod MartinS » 14 pro 2015 09:50

Ja bych to naplnil cedarem + treba nejake koreni jako bazalka a nechal trochu propect v troube. Bude to basta.
Propeceni trochu srazi palivost. I kdyz zrovna Rocota mi prijdou jako mirne palive, ale kazdy je zvykly jinak, to je jasne.

OMO
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod OMO » 14 pro 2015 13:10

Dej si do Google "rocoto relleno" což je Peruánský recept na plněné rocota sýrem

Obrázek

OMO
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod OMO » 17 pro 2015 12:57

Po 2 týdnech první rocoto venku, čas ukáže jestli přežije.

Erben61
Stálý člen
Reputace: 5228

Příspěvekod Erben61 » 17 pro 2015 16:35

OMO píše:Včera jsem začal klíčit 3 čerstvá semínka z Oskarových krasavic .. no uvidíme. Rocota nepotřebují moc světla, tak ten brzký start by měl být výhoda. Letos je to 3. rok/pokus, tak snad prolomím smůlu a něco už i sklidím :)

Ahoj, koupil jsem si mezi jinými semeny ze Semínek-chilli i Rocoto Manzano Red. Myslíš OMO že by šlo, abych se taky pustil do klíčení už teď ?? Jinak chci jít do setí a klíčení na dvě etapy někdy koncem ledna a v půli února. Asi do toho půjdu, když je dnes namočím do lignohumátu a zítra půjdou do substrátu mohli by vyklíčit jako pozdní vánoční dárek někdy po Novém roce. :jalapeno: :wave:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

OMO
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod OMO » 17 pro 2015 17:18

Erben61 píše:
OMO píše:Včera jsem začal klíčit 3 čerstvá semínka z Oskarových krasavic .. no uvidíme. Rocota nepotřebují moc světla, tak ten brzký start by měl být výhoda. Letos je to 3. rok/pokus, tak snad prolomím smůlu a něco už i sklidím :)

Ahoj, koupil jsem si mezi jinými semeny ze Semínek-chilli i Rocoto Manzano Red. Myslíš OMO že by šlo, abych se taky pustil do klíčení už teď ?? Jinak chci jít do setí a klíčení na dvě etapy někdy koncem ledna a v půli února. Asi do toho půjdu, když je dnes namočím do lignohumátu a zítra půjdou do substrátu mohli by vyklíčit jako pozdní vánoční dárek někdy po Novém roce. :jalapeno: :wave:
Proč ne, jdi do tohoto. Rocota jsou nenáročné na teplotu a světlo takže v zimě za oknem si budou chrochtat. Aspoň budeš mít radost z kytek :tiphat:
Když se povede a budu mít další rostlinku tak půjde do práce do kanclu :jalapeno:

Zpět na „Capsicum Pubescenses“