Příspěvekod Kendy » 21 říj 2015 20:10
Rozhodně je víc potřeba teplo, než světlo. Mám hromadu otrhaných paprik a už mi 10 dní dozrávají.
Z úplně zelené mi už tak polovina došla do krásné červené. Peppernocina víc, jalapena méně.
Kolega mi poradil trik, který jsem si ověřoval na internetu. Pokud se k něčemu zrajícímu přidá jablko, nebo banán, tak se dozrávání zrychlí. Sice mi to ze začátku připadalo jako trošku hloupost, ale z důvěryhodných zdrojů jsem dohledal, že by to fungovat mělo. Je to založeno na uvolňování ethylenu z jablek při dozrávání.
Týden jsme je nechal jenom tak. Po týdnu přidal jablka a uzavřel papriky s jablky do mikroténu. to bylo v neděli. Dneska je z mikroténu vydělal. Přece jenom jsem měl strach, aby se nezapařily. Tak je jeden den nechám proschnout a zítra je zase zavřu. V neděli (to bude 14 dní po otrhání) pošlu fotky a srovnání plodů po sklizni a po 14 denním dozrávání.