Příspěvekod lobo » 15 říj 2015 11:29
Zdarec,
muj bývalý kolega dělal luxusní chilli-mast. a samozřejmě že mi i vyprávěl jak se to dělá. Je to celkem dlouhý proces.
Stručně ....
Je potřeba starej hrnec nebo pekáč, potom lékařská vazelína, silonová punčocha, příúadně propolys, bambucké máslo, levandule.
Už si to přesně nepamatuju ale tuším že říkal, že nechá tu vazelínu rozehřát na 90 stupnů, chilli - nakrájené naházet do punčochy, zamotat udělat uzel, hodit do pekáče a dvě hodiny při 90 stupních to louhovat pak vypnout teplotu a nechat punčochu i stím se v tom máchat dalších 14 dní.
Pak celý postup opakovat po dobou dvou měsíců a vždy přidávat do punčochy čerstvé papričky.
Platí pravidlo, že čím déle trvá proces výroby, tedy čím víc opakování tím je mast silnější.
Co se týče přidávání propolysu, bambuckého másla a levandule tak to už si přesně nepamatuju ale samozřejmě ta základní mast jde udělat i bez těchto složek.
A rozhodně to má výborný účinky, například na to když ti mrdne v zádech a nemůžeš se hnout, nebo svalový křeče atd ... osobně odskoušeno