Soakerov prvý rok 2015
Re: Soakerov prvý rok 2015
To jsou Jamaican Squash. Scotch Bonnet byla zavadejici informace na tech balenich z Lidlu atp...
Re: Soakerov prvý rok 2015
Vidíš a já to pochopil, že píše Scotch Bonnet - Jamaican Yellow, jako že na fotce jsou dvě rostliny, ale scotch nebyl vidět 

-
- Stálý člen
- Příspěvky: 207
- Registrován: 16 pro 2014 19:00
- Reputace: 7
- Obrázky: 0
- Bydliště: Zvolen, Slovensko
Re: Soakerov prvý rok 2015
Zdravim chilli fandov, takdnes som zmaknul Bhut Jolokia Orange od Loba samotnu, no este teraz mi stoja z toho chlpy. Chut ovocna, vona krasna, ale nez som zistil, po com chutna, tak v puse peklo, ktore som asi 15min rozdychaval, este stastie, ze som bol na zahrade a rano, takze som dychal ako vlciam po 10km v tychto vedrach. Po pol hodine som prvy krat zazil to brnenie, alebo mravencenie v rukach o ktorom pisu skusenejsi hltaci chilli. Este po 2h ked som si grgol, tak mi z pusy slahali neviditelne pekelne plamene a mal som strach aby som nepodpalil chatku. Ale doteraz bez dalsich nasledkov. Rozhodol som sa, ze postupne takto skusim kazdy druh z mojej urody, uvidim ako to pojde ak bez problemov, tak skusim na zaver Dorset Naga, 7 pot a TSM.
Inac papricky pekne rastu a plodia az na browny Haba (zatial bez plodov) a 7 pot (zatial asi 2).
Tak nech nam to plodi
Inac papricky pekne rastu a plodia az na browny Haba (zatial bez plodov) a 7 pot (zatial asi 2).
Tak nech nam to plodi
- chilli-max
- Stálý člen
- Příspěvky: 963
- Registrován: 31 črc 2013 20:54
- Reputace: 4
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Soakerov prvý rok 2015
To já jsem si dnes s 2 kolegy v práci dal první letošní superpálivku ... měla to být Fatalii yellow ...žlutá byla..to je fakt....ale tvarem mi spíš připomínala Jolokii (že by se to minulý rok TOMovi sprclo
) No rozhodně pálila víc než fatalli orange co jsem měl minulý rok ...užily jsme si hodně srandy a jeden kolega mě proklínal ...ale evidentně mi opět uvěřil, když jsem říkal že moc nepálí 


http://www.foto-tapety.cz
- Jacopo.F.
- Stálý člen
- Příspěvky: 682
- Registrován: 22 zář 2014 13:32
- Reputace: 697
- Obrázky: 0
- Bydliště: Olomouc, 228 m n. m.
Re: Soakerov prvý rok 2015
Hm, tak po dvou měsících musíš mít asi hezkých pár kil plodů. Jen závidím.



-
- Stálý člen
- Příspěvky: 207
- Registrován: 16 pro 2014 19:00
- Reputace: 7
- Obrázky: 0
- Bydliště: Zvolen, Slovensko
Re: Soakerov prvý rok 2015
Diky za navstevu, ano mas pravdu, na prvy rok som velmi spokojny. Urodilo sa mi toho pomerne dost, ale trochu som podcenil osetrenie (august, september) proti huseniciam (vraj mora bavlnikova), co mi zacali ozierat listy a plody. Nakoniec bolo v septembri napadnutych dost plodov, ktore s nedali pouzit, zaujimave, ze len vo foliaku.
Urodu som vyuzil na nejake omacky, nasusil, zavaril v sladkokyslom naleve, rozdal kamosom.
Najviac mi ale chuti priamo podusit na oleji a sterilizovat, pal zostava a vyborna chut a vona. Nieco podobne som si oblubil v Afrike a moc mi to chutnalo.
pre zaujemcov:
v afrike chulli varili cele a az potom nakrajali, ja len dusim.
na dost oleji podusim cibulu do sklovita
pridam na pruzzky nakrajane chilli, na zaver sezony mozu byt i nedozrete
ak chcem menej palive dam papriku, kapiu
podusim do zmaknutia
osolit, mozno pridat bilinky
nemixujem
sterilizovat
v tom oleji to ma vybornu chut a vonu, staci natriet na maslovy chlieb, ziadna omacka sa tomu nevyrovna. Mas surovinu na dochutenie jedal, pripadne varenie omacky v zime, nezabera ti to miesto v mrazaku. U mna je to vyuzitie c.1 na buduci rok.
Vo foliaku som vsetky chilli pristrihol, aby este nieco rychlo dozrelo, podla pocasia pred mrazmi este rychlo pooberam. Zistil som,ze superpalivky +1M nemusim, mimo pouzitia do varenia, omacok a susenia. Takze na buduci rok najma rozne haba a fatali.
Urodu som vyuzil na nejake omacky, nasusil, zavaril v sladkokyslom naleve, rozdal kamosom.
Najviac mi ale chuti priamo podusit na oleji a sterilizovat, pal zostava a vyborna chut a vona. Nieco podobne som si oblubil v Afrike a moc mi to chutnalo.
pre zaujemcov:
v afrike chulli varili cele a az potom nakrajali, ja len dusim.
na dost oleji podusim cibulu do sklovita
pridam na pruzzky nakrajane chilli, na zaver sezony mozu byt i nedozrete
ak chcem menej palive dam papriku, kapiu
podusim do zmaknutia
osolit, mozno pridat bilinky
nemixujem
sterilizovat
v tom oleji to ma vybornu chut a vonu, staci natriet na maslovy chlieb, ziadna omacka sa tomu nevyrovna. Mas surovinu na dochutenie jedal, pripadne varenie omacky v zime, nezabera ti to miesto v mrazaku. U mna je to vyuzitie c.1 na buduci rok.
Vo foliaku som vsetky chilli pristrihol, aby este nieco rychlo dozrelo, podla pocasia pred mrazmi este rychlo pooberam. Zistil som,ze superpalivky +1M nemusim, mimo pouzitia do varenia, omacok a susenia. Takze na buduci rok najma rozne haba a fatali.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti