Chceš sémě Sugar Rush, šéfe? Vřele doporučuju. Voní, chutná, je sladká a pálí tak akorát. Baštím ji jen tak jako přílohu k večeři. Každopádně největší a nejpříjemnější překvapení sezóny.
Mám obě varianty rostlin (kulaté plody i ty správné podlouhlé). Vysel jsem letos tři semínka ze seminka-chilli.cz a vyrostla jedna dlouhá forma, jedna kulatá a jedna něco mezi

Semena separuju z každé varianty zvlášť, tak uvidíme příští rok, zda to bude odpovídat nebo se to bude dále rozpadat. Na německých fórech je Sugar Rush jedna z nejpopulárnějších C. baccatum a tvar plodů se tam dost řeší. Pěstují tam převážně kulatou formu. Někdo má i kulatou formu, která nedozrává do červena, ale má broskvovou barvu. Takže pracovní pojmenování je jasné ... Sugar Rush Peach

V USA se zase šíří téměř výlučně broskvová dlouhá forma. Je v tom zmatek ... Odrůda zřejmě ještě není stabilní.
Habanero Tasmanian mám taky, ale semena Ti nepošlu, pač nejsem spokojen. Jsou to záprdky velikosti 10-15 mm. I další členové fóra mají podobnou zkušenost. Zdroj je shodný ... seminka-chilli.cz. Doporučuju poptat se tady na fóru nebo sehnat z jiného shopu.