Ingredience:
testo:
600g hl. mouky
3dl mleka
1,5dl oleje
1lzicku cukru
1lzicku oregana
1lzici vegety
30g drozdi
napln:
1plechovku protlaku
dle chuti chilli(uzena Naga,Cayenne pepper,...)
1lzicku oregana
kapku medu
1/2lzicky soli
syr,olivy a Naga Masalu(nebo Dragon Masalu)
Postup:
Z mleka a drozdi zadelame kvasek.Mouku,vegetu a oregano smichame a pridame do vykynuteho kvasku.Testo dogbre premisime rukou a nechame cca pul hodiny kynout.Vykynute testo rozdelime na 2 dily(pro velke croissant-y) nebo na 4 dily(pro mensi croissant-y).Jednotlive bochanky vyvalime do kruhu a rozkrajime na 8 dilu.Pred valenim je treba kazdy bochanek lehce premisit.Do protlaku vpravime Masalu,oregano,sul,med,chilli a dobre zamichame.Smesi namazeme dily temer az k okraji(tady je dulezite aby nam pasta nepresahla okraj jinak nam obsah croissant-u vytece na plech) cca 1cm od sirsiho okraje polozime do rady syr nakrajeny na nudlicky a olivy(ja osobnne preferuji v celku) a srolujeme do tvaru rohlicku.Konce lehce primacknem k sobe a polozime na vymasteny plech.Croissant-y potrene olejem nebo vejcem rozslehanym s trochou mleka(v tomto pripade ziskaji sitejsi zlatavu barvu)Peceme v troube pri 180-200°C dozlatova cca 20-25 minut.
Croissant byl krajeny za tepla tak omluvte ty jemne deformace.
AŤ PÁLÍ!!!