prosim o radu
Re: prosim o radu
Z jiffů se to rozsazovat nedá. V okamžiku, když ti paprička vykoukne na světlo, tak už má relativně dlouhý kořínek, který bys přetrhnul při manipulaci.
- Colostomizer
- Stálý člen
- Reputace: 169
- Obrázky: 0
A jaký důvod bys měl mít k tomuto počínání?Ctirad píše:Tak mě napadá. Když bych příští rok znova klíčil v tabletách, můžu dát do tablety dvě semínka a když začnou klíčit obě, tak jedno opatrně dát do nové tablety? Případně kdyby začlo druhé semínko klíčit moc pozdě, tak ho jednoduše odstranit?

- Zrzek
- Stálý člen
- Reputace: 826
Colostomizer má pravdu, Jiffy se prodávají za 30Kč 15ks, chystáš se míti více rostlin? Jestli ne tak to není tak velká finanční položka. I když v jeho případě počtu rostlin 1.000+ se to už trochu prodraží 

Ja budu pristi rok klicit ve vode a pak jiz vyklicene to do pulky zahrabnu do substratu a budu to rosit.
Normalne malou dirku na klicek a trosicku zahrabnout.
To jestli neco vyklici nebo nevyklici, na to uz nemam nervy

- Zrzek
- Stálý člen
- Reputace: 826
Já budu klíčit normálně v Jiffy, letos totiž úplně bez problémů. Jen chci Jiffy obsypat perlitem, kvůli stabilitě a taky doufám, že se v tom bude lépe hlídat vlhkost, aby Jiffy nevysychaly.MartinS píše:Ja budu pristi rok klicit ve vode a pak jiz vyklicene to do pulky zahrabnu do substratu a budu to rosit.
Jen aby si pak neměl problém s tzv. helmou, že obal semínka zůstane a neodpadne
Kdyz to denne rosis tak neni problem, obal seminka spadne sam.
Martine, to budeš mít popis semínek ještě složitěšší ne?
Nedokážu si představit, že je mám v minivíčkách a popisovat to, navíc si myslím, že ve vodě maj tehdenci hnít...
Nedokážu si představit, že je mám v minivíčkách a popisovat to, navíc si myslím, že ve vodě maj tehdenci hnít...
-
- Stálý člen
- Reputace: 7
dam na odlicovaci tampon, 1x denne kropim, vlozene do misky s vrchnakom na doske na radiatore, pripadne v akvarku s vodou a termostatom, az to vyklici dam do substratu, jiffu tesne pod povrch, uspesnost +90%. a hlavne sadis naklicene semena a necakas, ci ti nieco vyklici.