prosim o radu
Re: prosim o radu
Dosypej substrát (klidně bych přidal hrst nebo dvě granulovaného hnoje a na to zeminu) a květy nech být...ničemu to nevadí.
Nezaléváš to moc? Kde je máš na balkóně nebo za oknem doma?
Na zahradě vedle záhonů. Přes den na slunku (zalévám do misky pod květináčem, při delším dešti misky odstraňuju)
Rostliny sazet po dvou aby se podporovaly?
Nesmysl, akorat si berou misto jak pro svetlo tak pro koreny.
Ty Jala jeste dejme tomu ale chineses urcite ne.
Jedna kytka se vzdy lepe rozroste sama a vynosnosti dozene obe pokud si srovnas dve a jednu na shodnem prostoru.
Zalevani do podmisky se u chilli taky nedela. Zaleva se zezhora, trochu vody muze protect.
Kdyz je to malo, klidne nechat. Pokud by to byla hladina, tak prebytecnou vody vylit.
Nesmysl, akorat si berou misto jak pro svetlo tak pro koreny.
Ty Jala jeste dejme tomu ale chineses urcite ne.
Jedna kytka se vzdy lepe rozroste sama a vynosnosti dozene obe pokud si srovnas dve a jednu na shodnem prostoru.
Zalevani do podmisky se u chilli taky nedela. Zaleva se zezhora, trochu vody muze protect.
Kdyz je to malo, klidne nechat. Pokud by to byla hladina, tak prebytecnou vody vylit.
Děkuju za rady. Chybama se člověk učí, příští rok to bude určitě lepší
... každopádně co se týče těch dvou semínek do jedné tablety - udělal jsem to tak abych měl větší šanci, že se ujme alespoň jedna. Když vyrostly všechny, tak jsem je nechtěl dělit abych je nerozdělil nějak špatně a nakonec neměl ani jednu. To, že se podporují jsem se pak až dočetl někde zde na fóru (v některém vláknu zde v začátečnickém koutku).

U chineses to urcite neplati, tam naopak jedna druhou utlacuje jak ve svetle, tak v zemi je boj o misto pro koreny.
U neceho slabsiho i stavbou rostliny je to mozne, ale pokud se jedna o stejny prostor, tak si troufam tvrdit ze jednomu keri se bude darit lepe nez kdyz tam budou rostlinky dve.
Z jiffy uz to nerozsadis, priste zkus do sadbovace vysevni substrat.
Nicmene ja priste budu klicit ve vode a do substratu budu davat seminka klickem do zeme a rosit je.
Je to lepsi nez cekat u Jiffy jestli se to chytne nebo ne.
Letos jsem mel v jiffynach mizernou klicivost.
U neceho slabsiho i stavbou rostliny je to mozne, ale pokud se jedna o stejny prostor, tak si troufam tvrdit ze jednomu keri se bude darit lepe nez kdyz tam budou rostlinky dve.
Z jiffy uz to nerozsadis, priste zkus do sadbovace vysevni substrat.
Nicmene ja priste budu klicit ve vode a do substratu budu davat seminka klickem do zeme a rosit je.
Je to lepsi nez cekat u Jiffy jestli se to chytne nebo ne.
Letos jsem mel v jiffynach mizernou klicivost.
- Colostomizer
- Stálý člen
- Reputace: 169
- Obrázky: 0
Kolega Martin má pravdu, dvě rostliny v jednom květináči jsou nesmysl. Loni jsem to zkoušel a vždy to skončilo jednou zakrslinou. Druhá rostlina byla sice větší a plodila, ale často méně než stejná odrůda zasazená v květináči po jedné ...
Tak mě napadá. Když bych příští rok znova klíčil v tabletách, můžu dát do tablety dvě semínka a když začnou klíčit obě, tak jedno opatrně dát do nové tablety? Případně kdyby začlo druhé semínko klíčit moc pozdě, tak ho jednoduše odstranit?