Hledání vhodného chilli

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
Benik3
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 13 črc 2015 11:25
Reputace: 0
Obrázky: 0

Hledání vhodného chilli

Příspěvekod Benik3 » 13 črc 2015 11:31

Zdravím! :)

Měl bych na vás jako nováček takovou asi trochu stupidní otázku :D
Sháním pro dědu nějaké chilli. Nepotřebuji aby bylo extrémně pálivé, spíš naopak sháním něco s takovou jemnou, rozvíjející se pálivostí (jestli víte jak to myslím, aby to nebylo jak když vám někdo hodí rozžhavenej kus železa do huby :D ) a zároveň s takovou tou příjemnou chilli chutí. Já osobně nejsem úplně fanoušek pálivých jídel, nicméně občas ochutnám a jednou mě podobné papričky v jídle zaujaly. Co byly zač ale bohužel nevím :/

Snad mě tu za tu definici neukamenujete :D

Díky a mějte se :)

Uživatelský avatar
oskar69
Stálý člen
Příspěvky: 760
Registrován: 05 srp 2014 14:35
Reputace: 809
Obrázky: 0
Bydliště: uherskohraďišťsko

Re: Hledání vhodného chilli

Příspěvekod oskar69 » 13 črc 2015 11:49

za mě by to byla asi tato - fresno, aji amarilo, jalapeno a ALMA paprika.

MartinS
Stálý člen
Příspěvky: 3837
Registrován: 15 čer 2014 19:44
Reputace: 4540
Obrázky: 0

Re: Hledání vhodného chilli

Příspěvekod MartinS » 13 črc 2015 12:36

Tech malo palivych a chutnych je celkem dost. Treba jeste Bulgarian Carrot, nebo chutove vyborny jsou Bishop Crown, i kdyz ty skoro nepali.
Z mene palivejsich Chinesek treba Haba Maya Red, Jamaican squash yellow, Cheiro Roxa.

Uživatelský avatar
OMO
Stálý člen
Příspěvky: 2228
Registrován: 03 říj 2012 19:03
Reputace: 3127
Obrázky: 0
Bydliště: Uh. Hradiště
Kontaktovat uživatele:

Re: Hledání vhodného chilli

Příspěvekod OMO » 13 črc 2015 15:03

Cayenne pepper. Sladké a lehce pálivé. Velice nenáročné, brzo zraje. Na koření super.

Obrázek
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce

Benik3
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 13 črc 2015 11:25
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: Hledání vhodného chilli

Příspěvekod Benik3 » 13 črc 2015 18:35

Díky za tipy, omrknu to a popřípadě vyzkoušíme víc druhů :)

tifik
Stálý člen
Příspěvky: 68
Registrován: 28 čer 2015 08:38
Reputace: 1
Obrázky: 0

Re: Hledání vhodného chilli

Příspěvekod tifik » 27 srp 2015 07:34

Je mi jasné, že je to hodně individuální, ale jaká hodnota shu je ještě akceptovatelná k přímé konzumaci čerstvých plodů? Pro představu, nemám problém si pocukrovat steak morugou nebo jolokií. Teď jsem si oblíbil kozí rohy jako přílohu k masu, ale málo pálí, potřeboval bych náhradu :-)

MartinS
Stálý člen
Příspěvky: 3837
Registrován: 15 čer 2014 19:44
Reputace: 4540
Obrázky: 0

Re: Hledání vhodného chilli

Příspěvekod MartinS » 27 srp 2015 09:21

To se neda uplne srovnavat. Ja si dam na steak treba i vrstvu suseneho koreni Jolokie, ale co se tyce konzumace cerstvych plodu, tak je u me haba zatim strop. Tim myslim snist jej najednou. Jolokie dam tak pulku a mam s tim co delat. Bez nosice je to uplne neco jineho. Cerstva se da taky nakrajet do jidla a tam je to v pohode. Ale samotna uz chce celkem trenink. Kazdy to ma ale posunute jinak. Nekdo bez problemu Jolokii cerstvou slupne bez vetsiho treninku.


Zpět na „Začátečnický koutek“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti