Ahojte.
Pred nedávnom som sa vrátil zo Srí Lanky a veľmi som si chilli zamiloval (už som aj zasadil ).
Chcem sa ale spýtať, či náhodou niekto nemáte recept na suchú koreniacu zmes, ktorá sa v Indii / Ázií používa na dochutenie prevažne pečenej ryže (Fried rice). Je to vynikajúca zmes.
Zmes vonia ako mletá červená sladká paprika, no je riadne pikantná. Sú v nej aj malé "vlásky" a niečo "kryštalické" (možno len soľ), ako keď máte zmes vegety alebo nejakej koreninovej soli.
Nemáte niekto predstavu, z čoho by to mohlo byť? Veľmi rád by som si podobnú zmes robil doma
chilli zmes zo Srí Lanky (India / Ázia)
- Lucifer
- Stálý člen
- Příspěvky: 112
- Registrován: 24 kvě 2015 11:54
- Reputace: 44
- Obrázky: 0
- Bydliště: Peklo
- Kontaktovat uživatele:
Re: chilli zmes zo Srí Lanky (India / Ázia)
Tuhle smes neznam, mel jsem ale na Srilance nejake pecene trojhranky plnene smesi kokos-chilli, nemohlo by to byt ono? Rekl bych ze to vypadalo podobne, shorela mi huba - palilo to jak 100 certu ehm...
Jinak co bylo na Srilance na kazdem rohu - v kazdem "garazovem supermarketu" tak jejich standardni "curry" smes, vynikajici - privezl jsem si pred par lety domu 2 pytliky a az dosli pokousel se namichat neco srovnatelne. Nepovedlo se uplne (mam pocit ze tomu chybi "curry" listky ktere u nas nejsou bezne dostupne), ale vysledek je stejne celkem OK:
objemove pomery, priblizne:
30-40% mlete kurmumy
30-40% drceneho koriandru
15-20% drceneho rimskeho kminu
Neco nadrceneho hrebicku - "primerene", 6-10ks na 100g smesi
Spetka chilli (ne moc, samotne kari nema byt nejak vyrazne palive- doostruju jidlo extra, dle toho kdo bude vysledek jist)
Zdibec mlete skorice, zhruba mala lzicka na 100g smesi)
Jinak co bylo na Srilance na kazdem rohu - v kazdem "garazovem supermarketu" tak jejich standardni "curry" smes, vynikajici - privezl jsem si pred par lety domu 2 pytliky a az dosli pokousel se namichat neco srovnatelne. Nepovedlo se uplne (mam pocit ze tomu chybi "curry" listky ktere u nas nejsou bezne dostupne), ale vysledek je stejne celkem OK:
objemove pomery, priblizne:
30-40% mlete kurmumy
30-40% drceneho koriandru
15-20% drceneho rimskeho kminu
Neco nadrceneho hrebicku - "primerene", 6-10ks na 100g smesi
Spetka chilli (ne moc, samotne kari nema byt nejak vyrazne palive- doostruju jidlo extra, dle toho kdo bude vysledek jist)
Zdibec mlete skorice, zhruba mala lzicka na 100g smesi)
Re: chilli zmes zo Srí Lanky (India / Ázia)
Ahoj, kokos tam nie je, ale ten kokos s chilli je super, na to mám recept ak by niekto chcel, priamo od domácich z kurzu varenia
Re: chilli zmes zo Srí Lanky (India / Ázia)
Nikdo ti asi nebrani ho sem napsat.
Re: chilli zmes zo Srí Lanky (India / Ázia)
A přidáš ho sem Rocky?
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 hostů