Zde se zatracuje anebo velebí počasí ...

Povídání o chilli papričkách
MartinS
Stálý člen
Reputace: 4521
Obrázky: 0

Re: Zde se zatracuje anebo velebí počasí ...

Příspěvekod MartinS » 23 bře 2015 09:46

No koukam se na lonske fotky a 22.3. 2014 jsem uz prvni papricky daval na balkon do maleho foliovniku 50x100x100cm.
Nejmene bylo tusim kolem 6°C v noci kdyz jsem to pozoroval.
Letos to bude tak o mesic posunute. A stejne dam pak ven asi jen to co pripadne budu mit navic aby kdyby to zmrzlo, tak aby byla skoda co nejmensi.

lobo
Stálý člen
Reputace: 2160

Příspěvekod lobo » 22 čer 2015 13:28

Ja vám řeknu ze toto počasí posledních 14ti dnu me dost ..... Uaaaaaaaaaaaaaaaa :rn: :dunno:

Holu
Moderátor
Reputace: 1027

Příspěvekod Holu » 22 čer 2015 14:52

Mně to taky hodně štve ... (použil bych jiné výstižnější slovíčko) Snad se to příští týden prolomí, jak hlásí.

gandalf
Stálý člen
Reputace: 2594
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gandalf » 22 čer 2015 14:54

No, v září potom chybí každý pěkný letní den. Musíme si holt na to blbý počasí zvyknout.

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4521

Příspěvekod MartinS » 23 čer 2015 10:38

Vcera a dneska pomerne silny vitr v Praze, tak jsem dve annuunky z parapetu dal radsi na zem.
Fakt je to uplne ohybalo ty poryvy vetru, tak jsem mel o ne strach. Nechal jsem z tech vysokejch nahore jen Rocoto, snad to prezije.
To obcasne zacloumani pri vetsim poryvu je fakt celkem dost, ale tycky k paprikam davat nebudu, zase z nich nechci delat chudinky.
Ono i na zemi na balkone dost fouka, ale ten parapter je celkem masakr.
Jinak jedna papricka zustala pokusne pod sirym nebem, taky z duvodu ze uz se nevesla do foliaku, ani na parapet ani pod nej.
Tak uvidime jak bude snaset deste. Podmisku jsem dal pryc.

seeker
Stálý člen
Reputace: 0

Příspěvekod seeker » 23 čer 2015 14:58

MartinS píše:Vcera a dneska pomerne silny vitr v Praze, tak jsem dve annuunky z parapetu dal radsi na zem.
Fakt je to uplne ohybalo ty poryvy vetru, tak jsem mel o ne strach. Nechal jsem z tech vysokejch nahore jen Rocoto, snad to prezije.
To obcasne zacloumani pri vetsim poryvu je fakt celkem dost, ale tycky k paprikam davat nebudu, zase z nich nechci delat chudinky.
Ono i na zemi na balkone dost fouka, ale ten parapter je celkem masakr.
Jinak jedna papricka zustala pokusne pod sirym nebem, taky z duvodu ze uz se nevesla do foliaku, ani na parapet ani pod nej.
Tak uvidime jak bude snaset deste. Podmisku jsem dal pryc.
Jojo, taky poslední dny dumám, jestli víc nesnáším vítr nebo déšť. Ale kytky jsem nechal, kde jsou, s tim, že je nebudu rozmazlovat. Nevím jak moc je to vlivem počasí, ale k mšicím se mi pro jistotu nastěhovaly i molice, takže zítra asi musí proběhnout nějaká čistka. Už by to slunce mohlo vylézt, je tak hnusně, že se ty kytky ani vyfotit nedaj pořádně, natož aby rostly.

Lucifer
Stálý člen
Reputace: 44
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Lucifer » 23 čer 2015 21:21

Ani nemluvte, kaka me to pocasi fest :( Zkousim pestovat letos poprve, tak jsem se holembal jak se dari...a houbles. Habanera a jamajky jsou z toho cele zarazene a rikaji si ze si z nich dela matka priroda p**del... Mel jsem obavu ze je na balkone zlame vitr, zda se ze prezili - par ponicenych listu, ale neroste to, neplodi. Aspon Thai red mi delaji radost, ty jsou slusne obsypane a tenhle nestastny zpusob leta jim kupodivu nevadi. (noname zmutovane oblude taky ne)

Colostomizer
Stálý člen
Reputace: 169

Příspěvekod Colostomizer » 24 čer 2015 09:57

Ale zase nemusím chodit zalévat zahrádku ... a to se taky cení, že? :)

Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017

Zpět na „Pokec o chilli“