Žižkovské chilli
Re: Žižkovské chilli
To 100% neni Habanero
Jako ten tvar to má trošku jiný no :/ Buď sem si to špatně popsal a nebo sem dostal špatně semínka..těžko říct no..tak nechám se překvapit.
Jo otázka..jak poznám,že jsou plody už zralý ? Mám už třeba spousty plodů u Filius Blue,velikostně i barevně to vypadá,že by to mohlo už být,ale ta odrůda přece jen nemá stejnou barvu u všech plodů..
Jo otázka..jak poznám,že jsou plody už zralý ? Mám už třeba spousty plodů u Filius Blue,velikostně i barevně to vypadá,že by to mohlo už být,ale ta odrůda přece jen nemá stejnou barvu u všech plodů..
Filius blue zacina na fialove barve, pak trochu zesvetla a zrale jsou takove zlato-hnedo-cervene(tvarem nejblize asi jako mala vajicka).
A take jsou ty plody mekci na povrch az bude zrale. Na to je ale 2 mesice casu pokud je mas ted ve fazi odkveteni a jsou tam male fialove plody.
To co mas na fotce muze byt Pequin nebo nejaka dalsi podobna. Rozhodne to bude Annuunka
A take jsou ty plody mekci na povrch az bude zrale. Na to je ale 2 mesice casu pokud je mas ted ve fazi odkveteni a jsou tam male fialove plody.
To co mas na fotce muze byt Pequin nebo nejaka dalsi podobna. Rozhodne to bude Annuunka
Super, díky za info..tvar už to právě má podle mě správný,barvu jak píšeš a už je to i měkké..Já pak hodím to foto,takhle je to složitý popsat a ještě náročnější poradit.
Aha, možná to bude i obyčejná paprika sladká..mám totiž i semínka hnědé papriky sladké, tak sem to třeba popletl i já..ale nezdá se mi to..spíš si myslím,že jsou to špatně dodaná semínka, jsou kupovaná. Jak sem začínal,tak sem nakoupil a neměl moc o chilli komunitě ponětí
Díky za rady a názory
-- 16 čer 2015 17:16 --
A na Penquina je to velké..už teď ten plod má minimálně 4-5cm a šířka tak 2 cm...
Ale tak vím kulový,střílím fakt od boku
Aha, možná to bude i obyčejná paprika sladká..mám totiž i semínka hnědé papriky sladké, tak sem to třeba popletl i já..ale nezdá se mi to..spíš si myslím,že jsou to špatně dodaná semínka, jsou kupovaná. Jak sem začínal,tak sem nakoupil a neměl moc o chilli komunitě ponětí
Díky za rady a názory
-- 16 čer 2015 17:16 --
A na Penquina je to velké..už teď ten plod má minimálně 4-5cm a šířka tak 2 cm...
Ale tak vím kulový,střílím fakt od boku
Tj tak to uz je moc velke na Pequina, z te fotky jsem moc rozmery nepoznal.
Kazdopadne to bude nejpise nejaka okrasna annuunka. jeste me napadlo Jalapeno Purple, ale to ma trochu jiny tvar.
Kazdopadne to bude nejpise nejaka okrasna annuunka. jeste me napadlo Jalapeno Purple, ale to ma trochu jiny tvar.
Ty jsi sel Jalapeno Purple? 

Jak tak koukám,tak mi prodali špatné semínka a opravdu všude kde mám cedulku Haba Mustard, tak to vypadá na jala purple :/ No nedá se svítit
-- 20 čer 2015 17:01 --
A tady nafocený aktuální stav většiny chilli

blbě se to fotilo,ale tak aspoň pro představu
-- 20 čer 2015 17:01 --
A tady nafocený aktuální stav většiny chilli

blbě se to fotilo,ale tak aspoň pro představu

Kolego, tomu říkám paráda, krásné rostliny. Jinak ta jala vypadají velmi dobře...když budou na podzim semínka, tak vymyslíme nějakou výměnu (budu-li mít něco pro tebe zajímavého)