Suroviny:
0,5 kg kuřecího masa
2 rajčata
1 rajčatová šťáva nebo protlak
trocha kečupu
2 větší papriky
2 cibule
1 pórek
5 středních chilli papriček nebo sušené chilli
0,5 kg fazolí - nejlépe uvařit čerstvé
sterilovaná kukuřice
česnek, dle chuti
pepř
oregáno
olej
sůl
Postup:
Den předem dáme namočit fazole a druhý den uvaříme doměkka.
Maso nakrájíme na menší kousky, mírně osolíme a usmažíme na rozpálené pánvi s menším množstvím tuku (pokud to nebylo křehčené, štávu, kterou maso pustí, nevyléváme). Usmažené maso dáme stranou a přidáme nahrubo krájenou cibuli, menší plátky mrkve a restujeme zhruba 5 minut - podléváme štávou z masa. Když je zelenina skoro měkká, přidáme na kousky krájenou papriku, po dalších 5 minutách rajče, česnek, jemné sekané chilli, pórek a kukuřici, promícháme a přidáme ostatní ingredience - rajčatovou omáčku, protlak, kečup, oregáno, pepř, sůl - dle chuti. Nakonec smícháme s fazolema a masem a plníme do tortill.
Recept na domáci tortilly
Suroviny:
125 ml vlažné vody
1 lžička soli
50 g sádla nebo Omegy
2 hrnky hladké mouky
Další recept:
8 lžic vlažné vody
1,5 lžičky soli
4 lžíce oleje
275 g hladké mouky
Postup:
Těsto nemusí kynout, proto po umíchání těsto vyndáme a vyválíme tenké tortilly. Pečeme nasucho, rychle, po obou stranách na pánvičce.
Pak buď hned plníme, nebo neprodyšně zabalíme, aby nevyschly a neztvrdly.
Dobrou chuť [url=http://www.seminka-chilli.cz/chillisemi ... illizrouti[/url]

zdroj: http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3562" onclick="window.open(this.href);return false;