Holu: Sezóna 2015

Naše chilli papričky v roce 2015
MartinS
Stálý člen
Reputace: 4521
Obrázky: 0

Re: Holu: Sezóna 2015

Příspěvekod MartinS » 08 čer 2015 17:20

Ja kdyztak ukazu jak to vypada tou termo. Na svoje jsem to psal fixou, ale pro predstavu neni problem. Hodim to pak do sveho tematu az to tady asi nezaneradim :-)

ripaxxx
Stálý člen
Reputace: 0

Příspěvekod ripaxxx » 08 čer 2015 17:44

Pěkné rostlinky :thumbup: Jen pořád nechápu ten Bishop...Mě od začátku bezkonkurenčně nejvyšší...To relativně zůsatlo, ale plody nikde...Plodí mi vše kromě nich. Jen takové mrzácké pupeny...Jinak já řeším rozlišení rostlin plastovými barevnými párátky a zapíšu si barvy do PC. Ale to je jen do 5 druhů :) Pak by se to dalo řešit třeba další kombinací dvou barev. Po vzrůstu kdy je už rozpoznám vrátím ženě na umytí a další použití :tiphat:

Holu
Moderátor
Reputace: 1027

Příspěvekod Holu » 08 čer 2015 20:45

to Pedro: Mně tady trošku kolegové zmátli, tak jsem chvíli nevěděl. Ono to tak hrozné nebude, nechám být a uvidím. :-)

to MartinS: Klidně to můžeš hodit sem. Nemám s tím problém, ale jak chceš. :-)

to ripaxxx: Díky :-)

Jo a zapomněl jsem dodat, že ty pásky jsou nalepené na fólii, co používají děti ve škole, nic pevnějšího jsem po ruce neměl a žaluzie na funkčních oknech se mi rozebírat nechtělo a náhradní nemám.

Pedro
Stálý člen
Reputace: 4805

Příspěvekod Pedro » 08 čer 2015 21:10

Holu píše:to Pedro: Mně tady trošku kolegové zmátli, tak jsem chvíli nevěděl. Ono to tak hrozné nebude, nechám být a uvidím. :-)

to MartinS: Klidně to můžeš hodit sem. Nemám s tím problém, ale jak chceš. :-)

to ripaxxx: Díky :-)

Jo a zapomněl jsem dodat, že ty pásky jsou nalepené na fólii, co používají děti ve škole, nic pevnějšího jsem po ruce neměl a žaluzie na funkčních oknech se mi rozebírat nechtělo a náhradní nemám.
Já na tu folii popsal normálním liháčem...funguje také :-)

MartinS
Stálý člen

Příspěvekod MartinS » 08 čer 2015 21:44

https://onedrive.live.com/redir?resid=2 ... hoto%2cjpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Nahore dvouradkova velikost 12 B(u dvouradku je maximum velikost prave tech 12)

Pak vzorek velikosti 16 B

Pak nejvetsi vzorek 20 B

Jeden na test nejvetsiho pisma 24 netucne.

Vzhledem k ruzne dlouhym nazvum papricek, idealni velikost pisma asi neexistuje.
Za me je asi favorit u kratsich nazvu velikost 20 a u delsich nazvu dvouradkova 12.

Taky lepsi pocitat se zabodnutim a nedavat to doprostred ale spise ke kraji(chce to pak doladit aby konce nazvu koncily vzdy stejne od okraje stitku apod..) Coz jak jsem zkousel ruzne velikosti apod, tak jsem na to uplne nemyslel. Na druhou stranu kratky TSM by uplne nakonci zase vypadal blbe.
Centrovat nazvy taky neni idealni, pak se to neda poradne zabodnout aby to bylo cele videt.

Vubec nevim jakou to ma vydrz, uvidime, zkusim ty udelane zitra vymenit a pak jsem zvedav na konec sezony.
Lepidlo na tech Dymo paskach neni uplne super kvalitni.
Dela se i pruhledna/cerne pismo a mraky dalsich variant. Ja jsem pouzil bilou/cerne pismo.
Resp cerne pismo na pruhledne pasce by bylo asi the best :-) Coz neni problem.
http://barvici-pasky.heureka.cz/dymo-pa ... 0720500_2/" onclick="window.open(this.href);return false;

A tuhle stitkovacku presne mame v praci:
http://tiskarny-stitku.heureka.cz/dymo- ... nager-160/" onclick="window.open(this.href);return false;

Holu
Moderátor
Reputace: 1027

Příspěvekod Holu » 14 čer 2015 13:52

Ahoj, tak mi dnes ráno začal kvést první Bishop. :-) Chinenses se na to chystají příští týden (všechny druhy). Přibližně tak 1/2 květů z těch Jala spadala vlivem špatného počasí, nebo neopylení - nevím. Taky jsem zjistil, že to polomrtvé TSM z minulého týdne není TSM, ale HABANERO RED. Špatně jsem je tady popsal - obhodil popis, omlouvám se. Ostatní zelenině se velmi dobře daří, už i okurky pochopily, že pokud se nezmotoří tak je pošlu hodně rychle na kompost. :-)

Kvetoucí Bishop - fakt jsem se snažil to zachytit jak nejlépe to šlo a v tu dobu se tam objeví mravenec, kterých je u těch paprik opravdu požehnaně :-)
24293

Všechny Haba, co shodily květy začaly ve velkém obrážet. (Dokonce i Annumkám, kterým upadaly spodní 2 páry)
24294

A už je to tady zase, jako každý rok. Papriky jsou v obležení! Doufám, že si příbuzní přijedou natrhat do láků, protože jim doma neroste, ani kdyby se rozkrájeli. Já to pomaličku začínám brát jako plevel. :-)
24295

To je to TSM z minulého týdne
24296

Habanero Red z minulého týdne (to polomrtvé TSM)
24297

Jiné Haba Red
24298

Větvení Jalapena
24299

Ring of Fire - takhle vypadají všechny, už se těším na sklizeň - hodně mě to navnadilo :foods:
24300

MartinS
Stálý člen

Příspěvekod MartinS » 14 čer 2015 14:24

Parada, jinak kde jsou mravenci, budou i msice. Mrkni radsi. Ja dneska nasel zase par svleku msic na listech a fyzicky jsem znicil msice na novych listech.
Ty svleky jsou vetsinou varovani ze nekde msice budou.

Pedro
Stálý člen
Reputace: 4805

Příspěvekod Pedro » 14 čer 2015 14:46

Krásně ti to venku roste :-)

Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2015“