Flash - sezóna 2015, 2016

Co jsme vypěstovali v roce 2016
flash
Stálý člen
Reputace: 28
Obrázky: 0

Re: Flash - sezóna 2015

Příspěvekod flash » 05 kvě 2015 17:37

No ono právě z větviček řízků na konci sezóny se toho moc nechytlo. Tohle je dřívější řízek. Navíc Habanero (větvička) je schopné plodit i v lahvi s vodou. Tím ovšem životnost větvičky končí a ve vodě i s plody nakonec uschne. Habanero mi na parapet přijde jako ideální volba i výnosem. Fatalli mi udělala nádherný keřík, pěkně kvete ale plodů je málo. 7Pot má plodů také mnohem méně a menších než venku, navíc je to velká obluda :). Nejvýnosnější "nedomácí" chilli na doma je u nás Habanero a Cayenne.
Jak píšeš Pedro, čerstvé chilli po celý rok přijde vhod :)

Pedro
Stálý člen
Reputace: 4813

Příspěvekod Pedro » 05 kvě 2015 17:46

flash píše:No ono právě z větviček řízků na konci sezóny se toho moc nechytlo. Tohle je dřívější řízek. Navíc Habanero (větvička) je schopné plodit i v lahvi s vodou. Tím ovšem životnost větvičky končí a ve vodě i s plody nakonec uschne. Habanero mi na parapet přijde jako ideální volba i výnosem. Fatalli mi udělala nádherný keřík, pěkně kvete ale plodů je málo. 7Pot má plodů také mnohem méně a menších než venku, navíc je to velká obluda :). Nejvýnosnější "nedomácí" chilli na doma je u nás Habanero a Cayenne.
Jak píšeš Pedro, čerstvé chilli po celý rok přijde vhod :)
No mám v plánu nechat některé kytky přesazené do květináče na konci sezony....např haba maya red, haba yellow pointed a třeba calico...prostě uvidím jak co poroste, ale na konci sezony a "dekontaminaci" zůstanou v obýváku místo fíkusu :-).

flash
Stálý člen

Příspěvekod flash » 24 kvě 2015 22:19

Tak jsem pátral, co stojí za okusem spodních listů rostlinek ve fóliáku a vyšel mi z toho chroust - několik dospělých jedinců jsem uvnitř našel. Podezíral jsem i mravence, ale ty to snad nebudou. Co mě ale štve, vyrobil jsem papírové popisky s názvy a oni jim chutnají snad víc, než to zelené.
Jinak už to ve fóliáku začíná kvést a něco i plodit, nechám tomu volný průběh ;)

23774

Ve čtvrtek jsem už nevydržel, sklidil parapet v dětském pokoji a udělal jsem si několik poppers se slaninou, to byla dobrota :angry1:

23775

No a už jsem si myslel, že jsem všechno rozdal, ale ještě mi dnes něco zbylo :D

23776

IgoVlk
Stálý člen
Reputace: 10

Příspěvekod IgoVlk » 25 kvě 2015 21:22

To poslední nadělení na fotce máš z letošní várky?!? To je pecka, předpokládám, že z přezimovaných chilli, že? Jestli dobře vidím, tak tam je snad všechno - haba, jolokie, trinidad.. :thumbup:

Pedro
Stálý člen
Reputace: 4813

Příspěvekod Pedro » 25 kvě 2015 21:35

Tak to je hodně hustý!

flash
Stálý člen

Příspěvekod flash » 25 kvě 2015 21:43

Je to včera natrhané a všechno je to z parapetu - loňské kytky. Okrasky sem nedávám a to co aktuálně plodí je 7Pot (napravo velká červená), Habanero red a orange, TSM (nalevo dole), Fatalii (velká žlutá napravo dole), Cayenne už na fotce není a Jalapenos Telica ze které byl poppers má už další várku plodů a začínají červenat. Mám z toho velkou radost. Nic jsem nijak nezimoval, tak jsem zvědav, kolik sezon na těch parapetech dají.
Plody jsou sice menší, než ty z foliáku, ale pal je až překvapující :D.
Opět se mi ale potvrzuje, že zcela bez konkurence jsou řízky z dospělých rostlin. Malá rozvětvená zasazená větvička plodí brzy a opravdu hodně.
Pokud jde o Jolikii, tak ta bude brzy už z letošní kytky. Ve foliáku už má jedna několika centimetrové plody. Teď už jen trpělivost, než to začne zrát a dostane to pěknou barvu.

chilli-max
Stálý člen
Reputace: 4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chilli-max » 25 kvě 2015 21:46

Krááása ..hned by jsem si kousnul čerstvou papričku ..z mrazáku, nebo omáčky...to prostě není ono, jako čerstvá :-)
Mě něco docela drasticky ožíralo brokolici, kapustu atd .... vyloučil jsem slimáky... na noc natahuju netkanou textilii a je klid . ....taky by mě zajímalo jaký škůdce to byl :-(
http://www.foto-tapety.cz

flash
Stálý člen

Příspěvekod flash » 25 kvě 2015 22:03

Bude to skoro dva týdny, co jsem byl na pár dní s kamarádama na rybách a sáček čestvých dobrot jsem vzal s sebou. Nadělal jsem taky nějaké dobroty, jako třeba haba-majonézu k masu a tak. Všem to moc chutnalo a já dostal nápad, že si dám jedno Habanero celé jen tak. Vždy jsem dával papričku jen po kouskách, nebo různě do jídla. Těch deset minut po důkladném rozkousání papričky fakt stojí za to :D. Pak přichází pomalu úleva ....

Co se týká toho okousání, tak to, že jse téměř výhradně o spodní listy by mohlo prý odkazovat i na nějaké stonožky. Na druhou stranu dávám papírové štítky co nejvýše na kytku a ty povory to stejně sundají :(.

Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2016“