Příliš vlhké Jiffy
- vavy.p
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Příliš vlhké Jiffy
Zkus otevřít ventilacku průvan jim taky dela dobře.
- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Kontaktovat uživatele:
Vyšší teplota nevadí, alespoň rychleji rostou .....ale o to víc potřebují světla. Čím vyšší teplota, tím víc světla
Já mám kolem 25°C ale když zasvítí slunce, tak klidně 28-29 °C .

http://www.foto-tapety.cz
Hmm, tak jsem to moc nepřeháněl se zalíváním, aby mi to nezplesnivělo a teď to pro změnu vypadá, že to uschlo... Má cenu ještě zkusit zasadit znovu? Stávající puky bych asi vyhodil a začal na novo, ideálně někde, kde je ze začátku konstantní teplota. Měl jsem to u vchodových dveří na verandu, z důvodu, aby to mělo dost světla a vypadá to, že kolísající teplota a špatnej odhad v zalívání je zabila...
Hele, já tento týden ještě hodil do hlíny pár semínek (to znamená ze 2 plodů, takže to tam roste jako řeřicha) z papriček dovezených z Keni, takže v pohodě.
Jen se zeptám...proč to dáváš do jiffů? Já doporučuji postup...kup si nanukáč...celý ho sněz, opláchni kelímek, dej do něj substrát, semínka rozděl dle potřeby (na dno jsem popsal liháčem odrůdy). Mírně zalij a přikryj víkem. Hotovo. Za chvíli jsou venku...vůvbec v prvních dnech nevětrám...nesahám...jen hlídám, kdy to vykoukne
. Nebo jsem si koupil 2 stejné kelímky v papírnictví a slepil izolačkou k sobě....v galerii je to u mně vidět.
Jen se zeptám...proč to dáváš do jiffů? Já doporučuji postup...kup si nanukáč...celý ho sněz, opláchni kelímek, dej do něj substrát, semínka rozděl dle potřeby (na dno jsem popsal liháčem odrůdy). Mírně zalij a přikryj víkem. Hotovo. Za chvíli jsou venku...vůvbec v prvních dnech nevětrám...nesahám...jen hlídám, kdy to vykoukne

Přesně, jiffy jsou k prdu, letos jsem je měl poprvé a naposledy. Popsal si rostlinky co byly v JIFFECH a ty co nebyly. Žádný rozdíl a to jsem článek, jak testují růst v JIFFECH a bez nich obyč. Jak jsou cca o měsíc ve předu od semínka. Jedny byly 10cm ty v JIFFECH měly už 20cm. Prostě zřejmě nešly na odbyt JIFFy protože to musí být lež nebo použili místo substrátu jíl, telata. Už nikdy, zabíraj místo a naopak mi přijde že to je pomalejší na mých pokusech.
Nevím, chtěl jsem to zkusit aspoň, ale příště už na to kašlu.
Jinak dnes jsem koupil substrát od Forestiny - rajče a paprika, tak jsem hned jiffy, ze kterých nic nevylezlo, vyházel a zasadil do substrátu.
Snad se bude dařit líp než dosud. Dal jsem to do místnosti, kde je dost světla a moc se nevětrá, takže by tam nemusely být takový teplotní výkyvy jako doteď. Tam kde jsem to doteď měl, tak kolísala teplota mezi 18-30 stupni. Navíc tomu od 6:00 do 22:00 (je to akorát nebo stačí míň?) budu přisvěcovat 32W zářivkou.

Jinak dnes jsem koupil substrát od Forestiny - rajče a paprika, tak jsem hned jiffy, ze kterých nic nevylezlo, vyházel a zasadil do substrátu.
Snad se bude dařit líp než dosud. Dal jsem to do místnosti, kde je dost světla a moc se nevětrá, takže by tam nemusely být takový teplotní výkyvy jako doteď. Tam kde jsem to doteď měl, tak kolísala teplota mezi 18-30 stupni. Navíc tomu od 6:00 do 22:00 (je to akorát nebo stačí míň?) budu přisvěcovat 32W zářivkou.

- Colostomizer
- Stálý člen
- Reputace: 169
A co takhle výsevní substrát?
Forestina rajče a paprika není na klíčení zrovna dobrá volba ...

Je to úplně jedno...hlavně aby to vyrostlo.Colostomizer píše:A co takhle výsevní substrát?Forestina rajče a paprika není na klíčení zrovna dobrá volba ...
Ještě to něčím zakryj ať se to "zapaří"....mikrotnový sáček, potravinářskou folii...cokoli.