Bílé tečky na listech

Choroby rostlin paprik, škůdci, identifikace, likvidace!
r6AndrEw
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: Bílé tečky na listech

Příspěvekod r6AndrEw » 07 dub 2015 10:47

Ahoj, myslíte, že i totok by mohla být ta intumescence?

Takhle to vypadá zezhora
https://drive.google.com/file/d/0B7RT4v ... sp=sharing" onclick="window.open(this.href);return false;

a takhle zespoda listu
https://drive.google.com/file/d/0B7RT4v ... sp=sharing" onclick="window.open(this.href);return false;

zespoda jsou to takové bílé jakobykrystalky, které ale nejdou oddělit, zezhora je to takové pomuchlané.. Dělá se mi to na spíše jen na jedné odrůdě, bohužel zrovna na odrůdě "nevím 1" :tiphat:, takže neřeknu, co je to zač, zda je citlivá na zálivku, nebo nee..

Díky za postřehy

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4497

Příspěvekod MartinS » 07 dub 2015 11:19

Ano je to ono. Kazdy druh je jinak citlivy.

Colostomizer
Stálý člen
Reputace: 169

Příspěvekod Colostomizer » 07 dub 2015 12:15

To je také ukázkový příklad ... Co takhle vyrobit z těch fotek nějaký miniatlas chorob pro začátečníky? ;)

Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017

r6AndrEw
Nový člen

Příspěvekod r6AndrEw » 07 dub 2015 12:52

Díííííky, je to lepší, než nějaké brebery!

Udělat encyklopedii s fotkama by bylo příhodné, nejlépe udělat pro každý neduh soubor fotek z diskuze (dost jich již existuje v této sekci) a do záhlaví dát fotky všech, klidně 10, pokaždé to vypadá trošku jinak. Kdo umí předsazovat příspěvky? :dunno:

r6AndrEw
Nový člen

Příspěvekod r6AndrEw » 26 kvě 2015 12:50

Zdar a sílu paprikám,

mám tu pokračování:

Poté, co jsem zatrhl holkám zálivku a zalévám pouze když začínají být unavené, vadnout, stalo se mi na spodcích listů totok:

Vypadá to, že z těch krystalů intumiscence se stala takovýhle bordel. Dolu to z listu nejde, vypadá to, že se to ani nešíří na okolní kytky, ale listy to zezhora znehodnocuje takhle:

Není vyloučeno, že se jedná o kombinaci poštižení - občas mi nějaká přes víkend seschla více, než je radno, a listy, které nešly zachránit, vypadaly podobně. Koukal jsem na to lupou a nic se tam nehejbe, ani nic nemá nožičky ani křidýlka.
Nikde jsem ale takovýhle bordel na fotkách u jiných lidí nenašel, a vytváří se to podle mě u těch kytek, co byly přelitý. Nechci to ale nechat jen tak, co kdyby.

Díky za názory

MartinS
Stálý člen

Příspěvekod MartinS » 26 kvě 2015 14:03

Ted mi to pro zmenu prijde jako spalene od slunicka. Ale je to divne nejak vyzrane. Muze to byt nejake virove onemocneni.

r6AndrEw
Nový člen

Příspěvekod r6AndrEw » 26 kvě 2015 17:56

Shora to mozna spalene byt trochu muze, kytky jsem vencil stridme, ale asi 8 si jich spalilo kazda tak dva, tri listy, bohuzel netusim, zda zrovna tato je onen pripad, zrejme asi ne - prohlidl jsem jiny, prokazatelne pripaleny listy, a proste jsou standardne do bela s tim, ze se krabatej a usychaj, vicemene ale od spicky, resp. od kraju, kam teda asi vic svitilo, stred listu muze byt skovany ostatnimi listy. Tady to mi prijde, ze opravdu pod tema proschlejma flekama se ten hnus koncentruje.

Jak poznam, ze to je virove onemocneni?

MartinS
Stálý člen

Příspěvekod MartinS » 26 kvě 2015 18:00

To by byl asi na delsi badani. Asi bych ty hnusny listy ostrihal. Pokud tak tedy nejsou zasazene vsechny.

Zpět na „Choroby a škůdci chilli paprik“