Moje první chilli, seriál pro začátečníky

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
onybazmek
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: Moje první chilli, seriál pro začátečníky

Příspěvekod onybazmek » 22 bře 2015 20:40

Zdá se mi to, nebo se rostlinky na fotce dost vytahují? Hlavně ta ve předu.

Pálivák
Nový člen

Příspěvekod Pálivák » 22 bře 2015 22:49

Děkuji za odpovědi, teď mi to dává smysl. Když jsem viděl to video na YT, tak jsem si to asi spletl s malými paprikami :-)
onybazmek píše:Zdá se mi to, nebo se rostlinky na fotce dost vytahují? Hlavně ta ve předu.
Je to tak, rostlinky jsou za oknem a táhnou se nahoru. Budu se snažit pěstovat hlavně za oknem, tomu budu přizpůsobovat i příští generace, pokud nějaké budou. Někde jsem četl, že s každou další generací je květina stále více přizpůsobená prostředí a podmínkám, ve kterých je pěstovaná. Takže např. outdoorová odrůda, kterou budeš chtít vypěstovat doma za oknem s málo světlem ti poprvé bude polochcíplá a budeš rád za jednu papričku, tak po 100 generacích jí dáš ven a bude mít úplně stejný problém, protože na to není zvyklá :) (a doma ti pojede jedna báseň, bude to ale malá okraska)

Colostomizer
Stálý člen
Reputace: 169

Příspěvekod Colostomizer » 23 bře 2015 17:03

Pálivák píše: Je to tak, rostlinky jsou za oknem a táhnou se nahoru. Budu se snažit pěstovat hlavně za oknem, tomu budu přizpůsobovat i příští generace, pokud nějaké budou. Někde jsem četl, že s každou další generací je květina stále více přizpůsobená prostředí a podmínkám, ve kterých je pěstovaná. Takže např. outdoorová odrůda, kterou budeš chtít vypěstovat doma za oknem s málo světlem ti poprvé bude polochcíplá a budeš rád za jednu papričku, tak po 100 generacích jí dáš ven a bude mít úplně stejný problém, protože na to není zvyklá :) (a doma ti pojede jedna báseň, bude to ale malá okraska)
Tak takhle jednoduše to bohužel nefunguje ...

Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017

Pálivák
Nový člen

Příspěvekod Pálivák » 23 bře 2015 20:31

Colostomizer píše:
Pálivák píše: Je to tak, rostlinky jsou za oknem a táhnou se nahoru. Budu se snažit pěstovat hlavně za oknem, tomu budu přizpůsobovat i příští generace, pokud nějaké budou. Někde jsem četl, že s každou další generací je květina stále více přizpůsobená prostředí a podmínkám, ve kterých je pěstovaná. Takže např. outdoorová odrůda, kterou budeš chtít vypěstovat doma za oknem s málo světlem ti poprvé bude polochcíplá a budeš rád za jednu papričku, tak po 100 generacích jí dáš ven a bude mít úplně stejný problém, protože na to není zvyklá :) (a doma ti pojede jedna báseň, bude to ale malá okraska)
Tak takhle jednoduše to bohužel nefunguje ...

Můžu poprosit o upřesnění, nebo rozvedení této problematiky? Rád bych se o tomto dozvěděl více :)

:thanx: :tiphat:

EDIT :
po 100 generacích jí dáš ven a bude mít úplně stejný problém, protože na to není zvyklá
Tady jsem zapomněl napsat, že ten problém by byl způsobený podmínkami (kolísáním teplot, škůdci, silný vítr atp.), nikoliv množstvím světla. Čím víc světla tím líp samozdřejmě :)
Naposledy upravil 1 dne Pálivák; celkem upraveno 28x.

Pálivák
Nový člen

Příspěvekod Pálivák » 25 bře 2015 18:07

Na jiffy tabletách se mi začaly objevovat zvláštní bílé skvrny, má někdo tušení, co by to mohlo být?

Obrázek

Tablety určitě nebyly přemokřené nebo přelité, spíše naopak. Zálivku dávám čistou odstátou vodou bez hnojiv (tablety jsou předhnojené - nevíte jak dlouho??) jednou denně vždy večer, po dni co do nich paří slunce (vždycky vypijou docela dost). Zezačátku jsem zaléval zeshora, ale dělalo to takovou krustu a kořen je dole, takže budu zalévat zespodu.

Díky za pomoc
Pálivák

OMO
Stálý člen
Reputace: 3123
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod OMO » 25 bře 2015 18:15

Pokud to není plíseň tak se tam vysražují minerály z hnojiva a vody. Řasa bývá zelená. Co se týká předhnojení jiffy tak se obrať na výrobce/prodejce ti jsou jediný kdo může pomoct.
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce

chilli-max
Stálý člen
Reputace: 4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chilli-max » 25 bře 2015 18:26

Tipnul bych to na plíseň ...dokud jsem pěstoval v Jiffy, tak se mi to taky vyskytovalo.... nikdy jsem to neřešil, Jiffy šoupnul do zeminy a papriky byly vždy v pohodě.
http://www.foto-tapety.cz

Pálivák
Nový člen

Příspěvekod Pálivák » 28 bře 2015 19:27

Ok díky, nechám to být, začalo se to dělat ještě víc, když na to pražilo sluníčko a vyschlo to, divný.
Jinak dneska jsem byl v globusu a hledal tu slavnou Forestinu, bohužel ji dělaj jen ve 40l balení, v obi stejné a nikde sem neviděl substrát na papriky v malém objemu. Má někdo nápad, jaký jiný subtrát bych měl použít? Mělo by to být balení tak 10 a méně litrů, přece jen tím budu vyplňovat květináče a né záhon. Potom jsem se chtěl zeptat, zda můžů ty dvě kytičky, ze kterých si udělám bonzaiku, přesadit rovnou do misky na bonsaje a dát tam subtrát pro bonsaje, napadlo mě, že by mohl být problém s pH, ale to kdyžtak zjistím z obalu. Jaké je ideální ph pro papriky? A poslední dotaz, mám tu guano, tím sem hnojil své předchozí kytky a docela dost mi ho zbylo, pak mám kyselinu fosforečnou na květ a dusitou na růst (na úpravu pH vody), jde něco z toho využít? Díky za odpovědi!! :thanx: Pálivák :tiphat:

Zpět na „Začátečnický koutek“