ani nevím jak, prostě jsem se rozhodl, že si vypěstuju chilli. Nikdy dřív jsme chilli nijak moc nejedl, ani neřešil. Přes to jsem se do toho vrhnul po hlavě se vším všudy. To už je hold povaha a s tím nikdo nic nenadělá

Takže pořídil jsem na seminka-chilli balíček pro začátečníky #3 (Pequin MIX, Jalapeno Maylon, Chinese Multi-color, Thanksgiving) a Habanero Bonda Ma Jacques. Vybíral jsem podle toho, co se mi líbilo (rozuměj co mělo pěknej obrázek). Vzhledem, že to je prvotina, tak to ani moc neřeším.
Dále jsem pořídil jiffy, 2 pařníčky, hliníkovou pásku, desku polystyrenu, 5W odpory a ve sklepě jsem vyhrabal starej zdroj z PC. Bedýnky jsem zvenku polepil folií a chvíli laboroval s odporama výkonem. Nakonec jsem to poskládal na necelejch 8W tepla na každej pařník. Litr vody v pařníku to udržuje na fajnovejch 28-30°C. Spodní vana pařníku je ještě obložená ze spodu 20mm a z boků 10mm polystyrenem.
Semínka jsem zasadil 10.3. Podle informací, co jsem se tu pak dočetl, jsem zjistil, že mám skoro měsíc zpoždění. Pro mě to bylo ale zbytečně moc brzy, protože příprava pařníků mi zabrala víc času, než jsem potřeboval. Pařníky byly hotové a funkční až 14.3. do té doby byly semínka při běžnej pokojovce cca 22°C. Nicméně teď už to paří, rosí a klíčí

Z 50ti semínek jich je po 4 dnech v teple 18 venku. A další budou snad co nevidět. Jediné Habanera a Pequin mix jsou líný, ale dočetl jsem se, že Pequinům to trvá dýl, tak snad to budou mít ty Habanera podobný.
Aktuálně řeším kam s paprikama, až budou muset ven z pařníku.
Zatím pic
Párátko Joe