Semínka - levné a úspěšné klíčení

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
satana
Stálý člen
Reputace: 90
Obrázky: 0

Re: Semínka - levné a úspěšné klíčení

Příspěvekod satana » 09 bře 2015 18:37

Taky jsem tak začínal :)

Colostomizer
Stálý člen
Reputace: 169

Příspěvekod Colostomizer » 09 bře 2015 18:47

Jo jo, loni jsem vykuchal semínka z habaner kupovaných v Kauflandu a dopadlo to takhle ... prostě spousta radosti a dobré nálady :)

20557

Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017

Maxmilian
Nový člen
Reputace: 0

Příspěvekod Maxmilian » 10 bře 2015 08:26

@Colostomizer: Přesně o tom mluvim - spousta muziky za málo peněz :) A ty Habanera vypadají luxusně!

@knihomollll: Jinak systém v tom mám, rozdělil jsem si ten truhlík do několika pásem - z boku to mám označený.

@OMO: Z těch zelených Jalapen mi vylezlo sedm klíčků. Zatim :) Takže asi 75% klíčivost

Jen se bojim přesazování. Pokud jsem to správně pochopil, měl bych je přesadit až s druhou řadou lístků. Jenže jak je mám namrskaný u sebe, tak se bojim, že budou zapletený a poškodim kořeny. Je možný je vytáhnout teď, dokud mají jen ten jeden úzký dlouhý kořínek a hned přesadit sólo do květináčů? Nebo To takhle malá rostlinka nevydrží a zajde?

OMO
Stálý člen
Reputace: 3127
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod OMO » 10 bře 2015 10:09

Hmm tak to čumím, mě nikdy ze zelených Jalapen nic nevylezlo. Naštestí semínek z červených mám dostatek, tak to nemusím řešit.
Záleží na tvé šikovnosti. Já klidně přesazuji, když má rostlinky pár milimetrů a leze teprve ten oblý háček ze substrátu. Vem si příborák nebo lžicku a opatrně je od sebe odděl.
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4540

Příspěvekod MartinS » 10 bře 2015 10:19

Covece budu muset udelat to same tedka, v Jiffinach se proste letos seminkum vubec nechce. Nevim proc. Prijde mi cim vice se s tim clovek dela, tim vetsi problemy tam jsou.
Porad mam jen kolem deseti malych rostlinek a ostatnimu se nechce vubec klicit a to jim uz ted pod parnikem topim. Vlhkost tam maji dobrou atd...
Takze asi vezmu krabici od zmrzliny a tam nasypu vysevni substrat, poradne zaliju a nahoru dam seminka a pak prikryji tou folii stejne jako to udelal Max. Klidne vice nez mene a kdyz jich nahodou vzejdne hodne tak je prostrihnu. Zacinam byt trochu nervozni prave, zkousel jsem ruzne druhy, ale vetsina z nich byla z papricek ale neco i kupovana seminka a nechce se tomu klicit.

Maxmilian
Nový člen
Reputace: 0

Příspěvekod Maxmilian » 10 bře 2015 10:30

@OMO: No zkusim je přesadit, jen nevim jestli je zahrabu až po lístky, nebo třeba jen do půlky. Přecijen už to jsou poměrně dlouhý špagetky.

@MartinS: Já si před měsícem koupil za 300,- Kč semínka a z těch 30ks mi vylezly jen 4 a i tak jsou takový nějaký chudinkovatý. Jen long slim cayenne vypadá, že pojede. A to jsem jim dával nejvyšší komfort. Tak jsem se teď naštval a udělal to přesně metodou "největší sedlák má největší brambory". Prostě jsem nic neřešil, udělal to tak trochu rustikálně a teď už to snad půjde. Jen aby vydrželo to Sluníčko. Je mi jedno jestli budu mít papričky 5cm nebo 15cm, jestli budou fialový nebo červený a jestli budou pálit hodně nebo málo. Je to první rok, chci zažít ten pocit, kdy se mi toho prostě hodně urodí. První rok kvantita, za rok bude spíš kvalita :D

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4540

Příspěvekod MartinS » 10 bře 2015 10:43

V tom truhliku jsi seminka jeste posypal substratem nebo jen byla na povrchu? Jinak predpokladam ze mas truhlik s dirami, takze prebytecna voda odtekla a pak uz se to jen vesele tyden parilo a pekne to vyklicilo :-)

Colostomizer
Stálý člen
Reputace: 169

Příspěvekod Colostomizer » 10 bře 2015 10:54

Maxmilian píše: @OMO: Z těch zelených Jalapen mi vylezlo sedm klíčků. Zatim :) Takže asi 75% klíčivost
Tak to teda čumím, z nezralých plodů ...
Maxmilian píše:@OMO: No zkusim je přesadit, jen nevim jestli je zahrabu až po lístky, nebo třeba jen do půlky. Přecijen už to jsou poměrně dlouhý špagetky.
Až po lístky :)

Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017

Zpět na „Začátečnický koutek“