hanyho první pokusy...
- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: hanyho první pokusy...
Takovéto kořínky neřeš...přesadit bude třeba až bude kořenový bal opravdu prorostlý květináčem a velikost rostliny bude "vetší než je záhodno" což je dost špatně měřitelná hodnota
Chce to cit a odhad .... příští sezonu už to potom bude brnkačka.

http://www.foto-tapety.cz
nacpal jsem je pomocí pinzety zpátky, tak uvidíme
jo je mi jasné, že s přibývajícíma zkušenostma už nebudu takovéto blbosti řešit, jen jsem si teď nebyl jist a nechtěl něco zanedbat...
každopádně díky za rady a pochvalu

každopádně díky za rady a pochvalu

tak dnes proběhl další výsev, i když jsem to původně neměl v plánu...
sice je to podle druhů lehce opačně, než by mělo, ale to nevadí...
podlehl jsem "naléhání" ostatních, že když už jsem se do toho pustil, mám zkusit i nějakou tu pálivější srandu, tak jsem to vzal pěkně od podlahy

a aby to moc nepálilo, tak jsem vzal i něco "sladkého na zub"

od každého jsem dal 2 semínka do jiffů, tak snad se ujmou
sice je to podle druhů lehce opačně, než by mělo, ale to nevadí...
podlehl jsem "naléhání" ostatních, že když už jsem se do toho pustil, mám zkusit i nějakou tu pálivější srandu, tak jsem to vzal pěkně od podlahy

od každého jsem dal 2 semínka do jiffů, tak snad se ujmou

čaute, jsem tu s dalším updatem...
v pátek 6.2. to vypadalo takto:

jedné Senoritě se začaly kroutit lístky:

tak jsem v sobotu udělal holkám kůru, vybral 3 kusy na test, namíchal Chilli Focus a dal jim panáka...ostatní dostaly panáka vody...doteď jsem zalíval pouze rozprašovačem a asi chudinky trochu trpěly suchem...ovšem ožily nejen ty ošetřené Chilli Focusem, ale všechny, dnes to vypadá takto:

a po týdnu a dnu vystrčila růžky minulé pondělí zasazená Trinidad Scorpion Moruga:

takže nebudu už holky trápit suchem a s dalším updatem se ozvu
v pátek 6.2. to vypadalo takto:
jedné Senoritě se začaly kroutit lístky:
tak jsem v sobotu udělal holkám kůru, vybral 3 kusy na test, namíchal Chilli Focus a dal jim panáka...ostatní dostaly panáka vody...doteď jsem zalíval pouze rozprašovačem a asi chudinky trochu trpěly suchem...ovšem ožily nejen ty ošetřené Chilli Focusem, ale všechny, dnes to vypadá takto:

a po týdnu a dnu vystrčila růžky minulé pondělí zasazená Trinidad Scorpion Moruga:

takže nebudu už holky trápit suchem a s dalším updatem se ozvu

- Jacopo.F.
- Stálý člen
- Reputace: 697
lukas26 píše: podlehl jsem "naléhání" ostatních, že když už jsem se do toho pustil, mám zkusit i nějakou tu pálivější srandu, tak jsem to vzal pěkně od podlahy

tak právě jsem na jedné rostlince objevil tohle:

netušíte někdo co by to mohlo být?
a na pár tohle:

všiml jsem si, že lobo má naprosto stejný problém (intumescence), takže asi moc vody nebo příliš vlhko, tak zkusím víc větrat a omezit přísun kapaliny...
ovšem co to první, může to být to samé, nebo nekróza, skřípnutí?
substrát jsem spařoval na 8-10 minut v mikrovlnce, Agro to není, ale doporučovaný Forestina na papriky a rajčata...
netušíte někdo co by to mohlo být?
a na pár tohle:
všiml jsem si, že lobo má naprosto stejný problém (intumescence), takže asi moc vody nebo příliš vlhko, tak zkusím víc větrat a omezit přísun kapaliny...
ovšem co to první, může to být to samé, nebo nekróza, skřípnutí?

substrát jsem spařoval na 8-10 minut v mikrovlnce, Agro to není, ale doporučovaný Forestina na papriky a rajčata...
- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Kontaktovat uživatele:
Ani jedno nejsou škůdci... první je nějaká nekroza...těžko říct z čeho...druhé je jasná intumescence.... mezi zaléváním nechat rostlinu vyschnout. Tak bych to viděl já 

http://www.foto-tapety.cz