Moje první pěstování
-
- Nový člen
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
- Colostomizer
- Stálý člen
- Reputace: 169
Re: Moje první pěstování
Kdy jsi naposledy zaléval a jak moc?
Mohou to být dvě věci:
1) Usychající rostliny ... po zalití by měly být OK.
2) Tzv. padání klíčících rostlin ... to znamená přelití a mikrobiální infekce. Když je zaliješ, tak je doděláš.
Podle fotek nevypadá substrát moc přelitý, ale to musíš vědět Ty, jak moc a jak často zaléváš a podle toho se zařídit ...
Mohou to být dvě věci:
1) Usychající rostliny ... po zalití by měly být OK.
2) Tzv. padání klíčících rostlin ... to znamená přelití a mikrobiální infekce. Když je zaliješ, tak je doděláš.
Podle fotek nevypadá substrát moc přelitý, ale to musíš vědět Ty, jak moc a jak často zaléváš a podle toho se zařídit ...
- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Kontaktovat uživatele:
Napadá mě, máš je dost blízko u okna... nejde na ně v těchto mrazech moc chlad ... pokud ne... tak bych souhlasil s kolegou Colostomizérem 

http://www.foto-tapety.cz
-
- Nový člen
no mám je sice u okna, ale jsou v zaizolovanem akvarku a teplota se pohybuje cca 16-24 stupňu. Zalívám rozprašovačem tak 1x za 1-2 dny. Teď se pomalu začínají kroutit i ty ostatní. Co mám dělat s tím padáním klíčících rostlin? Nebo nejaký postřik? Předem díky
- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Kontaktovat uživatele:
Pokud je to padání...tak před výsevem namořit semena třeba v Previcur Energy ...a po výsevu substrát zalít také roztokem s Previcurem.
http://www.foto-tapety.cz
-
- Nový člen
tak jsem dnes ráno zkusil 2 kytky hodně zalít a večer byly ok . Takže asi málo zalévám..... .kdyby to nepomohlo u všech, může ještě pomoci zalít tím roztokem s Previcurem? Nebo to pomůže jen ve fázi klíčení?
taky mi holky vadly a kroutily se lístky, pořádně jsem zalil a ožily...takže to chce vychytat správné "dávkování" 

ať se daří