představení

Vaše koníčky, krom pěstování chilli :tiphat:
Uživatelský avatar
proki73
Moderátor
Příspěvky: 909
Registrován: 03 dub 2013 22:00
Reputace: 36
Obrázky: 0

Re: představení

Příspěvekod proki73 » 07 led 2015 19:43

lobo píše:Taky tě zdravím kolego a přeji at se daří :tiphat: Jinak Rocoťáků je nás letos tady hodně tak to byblo aby jsme dohromady nevymysleli jak na ně :tiphat:
tak to máš pravdu já mám taky letos poprvé rocota ve třech provedeních tak uvidíme jak to půjde :)

koos995
Nový člen
Příspěvky: 35
Registrován: 06 dub 2014 17:09
Reputace: 7
Obrázky: 0
Bydliště: Brno, Líšeň

Re: představení

Příspěvekod koos995 » 07 led 2015 19:55

Včara mně bratr "dostal" nápadem přidat si vlastní protlak z Habanero první sezóny do obyčejné černé kávy!
Říkal: "Jinou kávu už nebudeš chtít!"
Má pravdu. Svou omáčku denně si přidávám do polévek a dalších jídel, ale chilli v kávě ve mě představilo, jak asi chutná čokoláda s chilli.
Navíc Habanero je podle mě (stejně jak u tebe asi jediným zažitým dojmem) chilli s naprosto výraznou a nezaměnitelnou chutí a i když budu letos pěstovat opravdu nejsilnější papričky světa, Habanero má i letos pro mě místo pro pěstování, pokud nezjistím, že existuje paprička s lepší chutí a voňavější!
Pálivost není vše (tak si tam toho dám víc...).

Uživatelský avatar
Colostomizer
Stálý člen
Příspěvky: 1084
Registrován: 01 bře 2014 14:45
Reputace: 169
Obrázky: 0

Re: představení

Příspěvekod Colostomizer » 07 led 2015 20:58

proki73 píše:
lobo píše:Taky tě zdravím kolego a přeji at se daří :tiphat: Jinak Rocoťáků je nás letos tady hodně tak to byblo aby jsme dohromady nevymysleli jak na ně :tiphat:
tak to máš pravdu já mám taky letos poprvé rocota ve třech provedeních tak uvidíme jak to půjde :)
Nemají šanci nás pokořit :D


Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017


Uživatelský avatar
Zděnda-Z-Javecu
Stálý člen
Příspěvky: 101
Registrován: 18 úno 2014 13:03
Reputace: 7
Obrázky: 0

Re: představení

Příspěvekod Zděnda-Z-Javecu » 07 led 2015 21:32

Zdravím a přeju ať se daří Tobě i rostlinkám :-)
Já nechal v práci kolegovi vyluhovat papričku v kafi jako fórek, ale překvapilo mě, jak to chutná dobře :D jeho to teda překvapilo víc, ale taky neřekl, že by mu to vyloženě nechutnalo.... :veryhot:
A s tím habanerem souhlasím, taky ho mám zatím nejradši, uvidíme po další sezóně :D
Co shoří, neshnije...

Uživatelský avatar
wlasta1
Stálý člen
Příspěvky: 579
Registrován: 07 led 2015 05:35
Reputace: 266
Obrázky: 0
Bydliště: Hradec Králové

Re: představení

Příspěvekod wlasta1 » 08 led 2015 05:53

díky za přijetí. A co se týče habanera, tak jsem si myslel, že TSM je momentálně víc populárnější... Ale jak vidím habanero má pořád dost svých fandů :foods:

MartinS
Stálý člen
Příspěvky: 3839
Registrován: 15 čer 2014 19:44
Reputace: 4545
Obrázky: 0

Re: představení

Příspěvekod MartinS » 08 led 2015 11:57

wlasta1 píše:díky za přijetí. A co se týče habanera, tak jsem si myslel, že TSM je momentálně víc populárnější... Ale jak vidím habanero má pořád dost svých fandů :foods:

Ono jde o formu vyuziti. Haba si zakousnes jen tak k necemu, nebo si ho das treba cele nakrajene, nebo i vice kusu do jidla.
Coz s TSM vetsina lidi neudela, alespon ne v takovem mnozstvi. TSM beru spise jako takove priostreni nez ze bych si vyslovene pochutnal na krupave papricce. Mel jsem kousek syrove asi 1x2cm a uplne mi to stacilo. Ale zase do jidla neni problem, tam se to ztrati.
Nebo co se tyce omacek tak ti TSM staci mene kousku, sice omacka bude mit jiny smak, ale co se tyce palivosti tak uvaris varku treba z 5ti TSM misto treba 15-20ti habaner.

TSM a 7PODy, Jolokie atp(proste milion a vice SHU) maji vyhodu v tom ze kdyz ti dozraje jedna papricka, uz muzes udelat slusne palive cele jidlo nebo treba vice porci.
Coz o Habaneru se rict neda, zalezi jak je kdo zvyklej. Takze pomer pestovaci prostor/vynos/palivost je obecne pak pro fandu lepsi pestovat vice palive druhy. Nebo pripadne velmi chutne druhy. Tech okrasnych pak clovek pestuje cim dal tim mene.
Kazdy to ma asi jinak, ale kdo je zavisly na prostoru, tak to vetsinou tak dopadne.

Uživatelský avatar
Jacopo.F.
Stálý člen
Příspěvky: 682
Registrován: 22 zář 2014 13:32
Reputace: 698
Obrázky: 0
Bydliště: Olomouc, 228 m n. m.

Re: představení

Příspěvekod Jacopo.F. » 08 led 2015 13:44

Zdravím, tož koukám, že s tím nápadem na Rocoto red jsem nebyl zdaleka sám. :foods: Jenže já je ještě nestihl dát ani klíčit. :rn: Není už pozdě???

Uživatelský avatar
Colostomizer
Stálý člen
Příspěvky: 1084
Registrován: 01 bře 2014 14:45
Reputace: 169
Obrázky: 0

Re: představení

Příspěvekod Colostomizer » 08 led 2015 14:44

Jacopo.F. píše:Zdravím, tož koukám, že s tím nápadem na Rocoto red jsem nebyl zdaleka sám. :foods: Jenže já je ještě nestihl dát ani klíčit. :rn: Není už pozdě???
Ani v nejmenším. Jdi do toho :)


Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017



Zpět na „Představte se v chilli fóru“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti