Dělám to taky tak, již pár let. Nejlepší ty semínka ani nesušit a šupnout je hned do hlíny. Ale řekl bych, že je ještě hodně brzo. Taková perlička. 2 dny zpět jsem si koupil v Penny menší Bell papriku, krásně červenou, vyzrálou. Jak jsem ji rozkrojil tak ze všech semínek už trčeli 2-3mm klíčky. Zřejmě slušný oddíllobo píše:Tak dnes jsem zakoupil v Lidlu krásný mega kapie dlouhý snad 35cm krásně štavnatá a sladký země původu Španělsko odrůda : Palermo
Semínka Vypreparovaný nechám je týden vyschnout v temnu a pak hurá na výsev
Už se holky klubou ...
- OMO
- Stálý člen
- Reputace: 3155
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Už se holky klubou ...
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
Parádní 
- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Kontaktovat uživatele:
Krásný....ty rocota jsou luxusní. Já rocota "přezimuji" doma v bytě kde je teplota cca 25°C a nízká vlhkost, vůbec jim to nedělá dobře, spíš to vypadá že půjdou do háje.
Všechny ty tvé přezimující rostliny vypadají dobře... je vidět že mají dobrou péči
Všechny ty tvé přezimující rostliny vypadají dobře... je vidět že mají dobrou péči
http://www.foto-tapety.cz
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159
Díky chlape , máš pravdu ..moc velké teplo a nízká vlhkost je pro Rocoto špatně ..lépe snáší teplotu od 15 do 20 C ... čím větší vlhkost tím lépe.... každý večer celé rostliny rosím vodou ...( ve sklepě si to můžu dovolitchilli-max píše:Krásný....ty rocota jsou luxusní. Já rocota "přezimuji" doma v bytě kde je teplota cca 25°C a nízká vlhkost, vůbec jim to nedělá dobře, spíš to vypadá že půjdou do háje.
....tahle zásada platí i v létě ... poloha na zahradě někde v chládku ....
- Colostomizer
- Stálý člen
- Reputace: 169
Krásné rostliny, skvělé fotky! Jak vidno, i v Kolíně se může vyskytovat džungle
Ještě jenom dotaz ... mícháš substrát s nějakým zlehčovadlem (perlit, keramzit)?
Ještě jenom dotaz ... mícháš substrát s nějakým zlehčovadlem (perlit, keramzit)?
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159
JJ perlit...a přidávám kokosové vlákno (za pár korun celá sušená lisovaná kostka (IKEA)) do každého květníku samozřejmě jen trochu cca 10 %...krásně provzdušní , zlehčí substrát a drží vlhkost...Colostomizer píše:Krásné rostliny, skvělé fotky! Jak vidno, i v Kolíně se může vyskytovat džungle![]()
http://www.srovnanicen.cz/q/kokosov%C3% ... tr%C3%A1t/" onclick="window.open(this.href);return false;
Naposledy upravil 2 dne Dr.Pedr; celkem upraveno 31x.