Caute
tuto sezonu som sa rozhodol odstartovat konecne nacas respeketive v predstihu aby som konecne dosiahol vela cervenych plodov

.Snazim sa pestovat bez chemie tak som co to hladal po internete videa yotube atd..Tak na tuto sezonu som si zaobstaral 50L balenie kompostu ktory som "obohatil" o suche a zelene listy ktore som pozbieral z okolia(predtym som ich nechal den vo vode aby som ich zbavil hmyzu a pod.), kavove sedliny z kavovaru ktore uz mali nejaku plesen na sebe, dolomiticky vapenec anakoniec som pridal posekane listy kostihoju lekarskeho(mali by mat v sebe vela zivin v priaznivom pomere).Snazim sa skoncentrovat co najviac "zivotu" bakterii a hub prospesnych do kompostu a spojit ich so substratom Floria s Mykorhyziou.Neskor som do kompostu pridal kompostovy caj ktory som spravil z granulovaneho hnojiva Floria s morskym guanom pridal som kavu uz s plesnou, lignohumat a melasu nesirenu.To vsetko som dal do flase so vzduchovacim kamienkom a nechal som to prevublavat 3 dni.Za ten cas sa tam namnozili bakterie a huby ktore by mali byt prospesne nemozem to tvrdit na 100%, to som nalial na kompost a nechal som to v pivnici v nadobach.Teraz vysadzam do klasickeho substratu na vysev.Setup na predpestovanie mam pod stolom

lebo nie je miesto ale tak 4 rastliny nepotrebuju na zaciatku tolko miesta.Svietidloje 21W 6500K neonova trubica uz v svietidle, okolo stola som dal cierno-bielu foli aby to moc nerusilo a svietim 14 hodin.Rastliny su iba Bhut Jolokie: cervena, biela, oranzova a fialova.
1,12,2014 som dal zo vsetkych farieb po 3 semienkach do roztoku lignohumatu a po 24 hodinach som ich dal klicit. 8,12 mi vyklicila 1 biela a 9 zvysne 2.O den na to mi vysli vsetky 3 fialove, oranzove a cervene zatial nic.Klicim v parenisku pod svetlom ale este sa len jedna taha hore.
Klicenie:
Osvetlenie