Po delsim premysleni a vymysletni, ochutnavani ruznych omacek a fascinaci vecmi jako je Mad Dog a Blai's beyound death sauce a podobne, jsem se vcera pustil do prvniho pokusu v zivote uvarit palivou omacku, predne musim rict, ze jsem chtel udelat neco fakt vic paliveho, ale vysla z toho takova, no hooodne ostra salsa na nachos

coz neni spatny, ale priste se polepsim, rozhodne to je palivejsi nez co se da sehnat nekde v krame, takze spokojenost. Kazdopadne postupne chci zkouset vymejslet dalsi a daleko palivejsi, abych se trochu priblizil svojim vzorum, ikdyz samozrejme extraktovky asi delat nebudu

, kdo by vedel o dobrem zdroji papricek, rad se necham inspirovat/navest kde co jak kdy
Slozeni:
6x - habanero
10x - jallapeno
1x cibule
1/2 x hlavicka cesneku
1x lzice olivoveho oleje
2x polevkova lzice morske soli
1.5x citron (vymackat na stavu)
250g rajskeho protlaku
2x polevkova lzice medu
1x polevkova lzice rybi omacky
trosicku zazvoru, cca 5g
Na hodne jemno sem nakrajel cibuli a cesnek, dal to do hrnce s troskou olivoveho oleje a nechal trosku osmazit/povarit, protoze se to ne uplne smazi, je tam dost vody, mezitim jsem rozmixoval vsechny papriky (habaneros a jallapenos) tycovym mixerem (doporucuju respirator, ja ho nemel a kene to protahne dutiny, nic prijemneho

). Rozmixovane papricky jsem hodil do smesi na plotne, pridal dva panaky vody a nechal varit a postupne vmichaval ostatni suroviny, na konec po cca 2 hodinovem vareni a obcasnem michani na mirnem ohni (aby se to nespalilo) jsem vmichal citronovou stavu a na jemno nastrouhany zazvor, ale opravdu jen malinko pro dobarveni chuti.
Pak uz jen naladovat do sklenicek a jeste jsem zkusebne to zavaril, aby mi to vydrzelo, coz ale asi nebude moc potreba protoze po doneseni do prace, kolegum k ochutnani se po prvni sklenicce hned zaprasilo a zas tolik toho nebylo

Jako omacka k jidlu, nebo hodne paliva k nachos, pripadne na to to frknout do burgeru si myslim ze velmi dobry a ma to dobrou chut, jsou tam znat papriky a prijemne to pali a hreje jeste peknou chvilku po konzumaci.
Foto jako dukaz