Chilli-Max - sezóna 2014
-
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Obrázky: 0
Re: Chilli-Max - sezóna 2014
pekne papricky 

- chilli-max
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Dneska proběhla první taková komplexnější sklizeň, převažují annumky, ale už je tam i pěkná dávka chinesek
Celkem 1.7kg papriček.
celkový pohled, vpravo jsou chinesky

oddělení chinesek

zpracovávání

Celkem 1.7kg papriček.
celkový pohled, vpravo jsou chinesky
oddělení chinesek
zpracovávání

http://www.foto-tapety.cz
- chilli-max
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Mám celkem 4 rostliny Manzano Rocoto Red koupených ze semínka-chilli.cz Na fotkách tam mají plody kulaté, ale já mám takové šišaté...myslíte že to bude pokřížené?
Tato rostlina je schovaná ve stínu boudy a slunce na ní svítí až v podvečer, celkem se jí daří a je na ní asi 6 velkých plodů a další narůstají a stále i kvete.

Za foliákem mám v té samé zemině a kýblích 3 rostliny....ale na tyto svítí sluníčko během dopoledne a ted během léta i přes poledne. Je vidět že mají zažloutlé listy a jen jedna větvička co je schovaná ve stínu je krásně zelená. Plody jsou zde také i kvetou hojně, ale je vidět že rocota prostě potřebují přistínění...příští rok budu muset lépe zvolit umístění.

Tato rostlina je schovaná ve stínu boudy a slunce na ní svítí až v podvečer, celkem se jí daří a je na ní asi 6 velkých plodů a další narůstají a stále i kvete.
Za foliákem mám v té samé zemině a kýblích 3 rostliny....ale na tyto svítí sluníčko během dopoledne a ted během léta i přes poledne. Je vidět že mají zažloutlé listy a jen jedna větvička co je schovaná ve stínu je krásně zelená. Plody jsou zde také i kvetou hojně, ale je vidět že rocota prostě potřebují přistínění...příští rok budu muset lépe zvolit umístění.
Já mám rocota ze španěl a taky to jsou šišoidi spíš taková kulatější švestka 
gallery/image.php?album_id=1206&image_id=19625" onclick="window.open(this.href);return false;

gallery/image.php?album_id=1206&image_id=19625" onclick="window.open(this.href);return false;
Naposledy upravil 4 dne bremic; celkem upraveno 24x.
Rocota mají plody velmi variabilní, jestli to je Rocoto Manzano se pozná, až bude zralé.
S přistíněním to u Rocot funguje dobře. Trochu slunka potřebují, jinak se za ním vytahují, dělají dlouhé šlahouny, nekvetou a pokud ano neplodí.
Pokud jsou na slunci mají menší listy, které jim žloutnou a rychleji opadávají, i plody jsou náchylné k popálení a následnému shnití.
Některé odrůdy sice na slunci kvetou, ale neudělají plody.
S přistíněním to u Rocot funguje dobře. Trochu slunka potřebují, jinak se za ním vytahují, dělají dlouhé šlahouny, nekvetou a pokud ano neplodí.
Pokud jsou na slunci mají menší listy, které jim žloutnou a rychleji opadávají, i plody jsou náchylné k popálení a následnému shnití.
Některé odrůdy sice na slunci kvetou, ale neudělají plody.
- chilli-max
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
I přes nepříznivé počasí papriky pěkně rostou a začínám mít problémy se prodrat pěšinkama do zadní části foliáku

a tady jsou plody Caroliny Reaper, plodí mi víc než Morugy

a tady jsou plody Caroliny Reaper, plodí mi víc než Morugy
-
- Stálý člen
To je prales tak jak u mna....darmo clovek necha meisto na chodnik ked ho po case uz ani nenajde
...

- chilli-max
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele: