Chilli-Max - sezóna 2014

Co jsme vypěstovali v roce 2014
chilli-max
Stálý člen
Reputace: 4
Obrázky: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Chilli-Max - sezóna 2014

Příspěvekod chilli-max » 11 srp 2014 19:12

Máme tu další drobnou aktualizaci.

19330

krásky morugy
19331

Bishop Crown
19332

postupně dozrávající Tapas...výborná paprika (i zelená) do špízů atd. nebo jen tak si zobnout. :foods:
19334

tady jsou sladké Meislovky (Meika) myslím že některé plody budou mít těch deklarovaných (až) 450g, prostě monstra
19333

a jeden lilek na závěr
19335

musím najít čas nafotit víc druhů...ale je i problém něco fotit v tom pralese :dunno:
http://www.foto-tapety.cz

Filichilli
Stálý člen
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Filichilli » 12 srp 2014 11:33

Naprosto chápu Tvůj problém :D Povedené fotky ! :)

chilli-max
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chilli-max » 15 srp 2014 20:31

Tady je ukázka z takové první komplexnější sklizně... jsou tam nějaké Tapas, Jalapenos, Tenessee teardrops, Pimientos de Padron, Fresno supreme, Cayenský pepř a podobně štíhlé a žluté papričky vypěstované ze semínek z papriček koupených v Lidlu ...ulomila se mi větev i se zelenýma.... neskutečně výnosná rostlina. Jak jsem se tak ve foliáku kochal, tak jsem zjistil že Carolina Reaper bude také značně výnosná...mám 4 rostliny a 3 jsou obsypané plody...oproti Moruze celkem značně víc. A jedna perla na závěr... včera jsem uviděl krásně dozrálý plod Lemon drop, tak jsem jej kousnul :foods: a říkal jsem si že nějaká slabotka (nedělá mi zas takový problém chroupnout milionovku) :firychil: :angry1: , a pak jsem narazil na první Bulgarian Carot...říkám si... jasně...skoro běžná sladká paprika...chroupnul jsem...překvapila mě svou masitostí...semínka nacpaná v dužině že tam nebylo skoro místo...ale následně překvapila palem...nějak jsem nechápal...pálila velice slušně.... a pal na rtech jsem cítil ještě dlouho po tom :firy: :tiphat:

19423

bremic
Stálý člen
Reputace: 3

Příspěvekod bremic » 15 srp 2014 21:01

Krásně Ti to jde :tiphat:

jezdik77
Stálý člen
Reputace: 94

Příspěvekod jezdik77 » 15 srp 2014 22:39

Přesně jak píšeš Bulgarian Carot dokáže někdy pěkně potrápit. :wave:

chilli-max
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chilli-max » 20 srp 2014 20:12

První utržené plody Habanero Bonda Ma Jacques pro testování chuti :-) Jednu chroupnu celou, a jedna se právě peče s masem jako náplň sladké papriky :firychil:

19579

To se mi líbí prostě si odskočím do filáku...uškubnu nějakou tu zeleninu :chilli11: a jde se vařit :thumbup:
Jedna Kulai Malaisian skončila spolu s masem jako nálň sladké papriky :-)

19578

Ve foliáku už jdou do barev první pekelnější mršky.... již brzy bude první menší sklizeň chinesek.

chilli-max
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chilli-max » 20 srp 2014 21:16

Jen technický dotaz: jak dlouho trvá samotné dozrání papričky která už narostla do max velikosti? Jedná se o pekelnější chinesky alá TSM, Infinity, Carolina Reaper, 7Pot atd. Většina těchto rostliny mi nahodilo značné množství květů a plodů v posledních 14 dnech (i když třeba Caroliny Reaper jsou už i tak obsypané plody). Udávaná doba zrání na semínka-chilli je zrání již narostlé papričky? Jestli je šance dozrání těchto plodů, při předpokladu mrazů dejme tomu začátkem listopadu?

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4481

Příspěvekod MartinS » 20 srp 2014 21:40

Podle me doba zrani je od opyleni po finalni barvu. To ze pak mas treba Morugy jeste dalsi 3 tydny na kytce po te co maji final barvu bych videl jako pripravu na seminka. Ale jsem zacatecnik takze moji teorii jak to vlastne je ber s rezervou.
Kdyz to ale vezmu z praxe, tak treba nejake ty perly a celkove Annunky maji zrani kolem 2 mesicu a je to fakt ze jsem prestal trhat kvety na konci kvetna, takze na zacatku srpna uz byly nektere cervene a dost mekke. To ze nechas plod dele o tyden nebo dva dle meho nevadi.
K otazce jestli stihnout dozrat ti ze zkusenosti sice male ale nejake mohu rici ze treba rohy, perly mi ze zeleneho stavu normalne po odriznuti v papirove krabici dozraly v cervenou barvu za cca tyden a pak teprve zacaly schnout. Takze osobne bych se asi nebal sklizne ne uplne dozralych plodu. Jsou odrudy u kterych se fakt vyplati pockat, treba podle me Habanero ma svoji specifickou chut az jako zrale, ale Moruga netusim jak chutna a jestli je velky rozdil v chuti.

Mam dva keriky Habanero a zatim dozraly 3 plody z celkovych cca 30ti. Ostatni jsou porad zelene ve stejne velikosti uz cca 14 dnu. Na Haba se vyplati ale urcite pockat. Nevim jak bych se k tomu postavil kdybych byl ve stejne situaci v rijnu treba, asi bych je dal za okno do bytu a zbytek sklidil a risknul to. Zatim to u me vypada ze prakticky vsechno dozraje behem zari. Protoze vsude uz jsou plody ve finalni velikosti a novych kvetu minimalne.

Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2014“