Problémy s listy chilli paprik
- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problémy s listy chilli paprik
Taky jsem mospilan párkrát použil doma....při aplikaci jsem pořádně otevřel okna....snažil jsem se to dělat po ránu, než jsem šli z bytu pryč a pohoda.
http://www.foto-tapety.cz
Tak mospilan aplikován, uvidíme
BioOL se mi zdá že moc nepomohl, i kdyz kdo vi, napadené listy uz to nezachrani, spis jestli paprika postupne zacne obrustat novymi. Akorat teda na Mospilanu trasnenky napsane nejsou tak snad to zabere i tak 

Mospilan taky na trasenky neni. Na trasenky je Vertimec a Spintor.
Aha, nekdo mi tu na zacatku psal Vertimec nebo mospilan, tak jsem vzal Mospilan protoze ho zrovna meli
uvidim jak se budou tvarit, necham rostliny odpocinou a pak kdyztak zkusim jeste ten Vertimec, teda takhle to cpat chemii, to je zlo 

Mospilan je hlavne na msice a molice. Je mozne ze je i na trasenky, kazdopadne ty dva druhe prostredky by mely byt na trasenky ucinejsi.
Kdyz to vezmu podle sebe, tak po mospilanu msice uplne zmizely a trasenky vesele vegetovaly dale.
Zabral az ten Spintor, Vertimec nemeli tak jsem vzal jej.
Kdyz to vezmu podle sebe, tak po mospilanu msice uplne zmizely a trasenky vesele vegetovaly dale.
Zabral az ten Spintor, Vertimec nemeli tak jsem vzal jej.
Necham to par dni a pristi tyden pripadne zkusim ten Spintor, vypada relativne ekologicky
v ramci moznosti

Jasne uvidis, zase zbytecne strikat dalsi chemii pokud by to nebylo treba.
- Colostomizer
- Stálý člen
- Reputace: 169
- Obrázky: 0
Ano, Mospilan je primárně určen na mšice a molice, ale je to také schválený přípravek proti třásněnkám na zelenině. Je tam nicméně třeba použít vyšší dávku. Výhodou Mospilanu pro menšího pěstitele je, že pokud potřebujete ošetřit pouze několik rostlin, můžete si koupit minibalení rozprašovače s rozpustným sáčkem (0,2 g / 500 ml). Výsledná koncentrace je pak cca 2x vyšší než je potřeba na mšice, a to už třásněnkám docela vadí
Vertimec je samozřejmě účinnější, ale jednak není všude k dostání a za druhé by se měl střídat s prostředkem s odlišným mechanismem účinku kvůli vzniku rezistence ... což je třeba zrovna Mospilan
Ale jak už bylo řeceno, třásněnky jsou odolné mrchy a pokud je první postřik bez efektu, je třeba změnit přípravek a jít do nich znovu.

Vertimec je samozřejmě účinnější, ale jednak není všude k dostání a za druhé by se měl střídat s prostředkem s odlišným mechanismem účinku kvůli vzniku rezistence ... což je třeba zrovna Mospilan

Ale jak už bylo řeceno, třásněnky jsou odolné mrchy a pokud je první postřik bez efektu, je třeba změnit přípravek a jít do nich znovu.