Sklizeň Jalapeña

Ptejte se na dotazy ohledně rostlin a plodů
sipkar
Nový člen
Příspěvky: 4
Registrován: 10 čer 2014 14:45
Reputace: 0
Obrázky: 0

Sklizeň Jalapeña

Příspěvekod sipkar » 23 črc 2014 11:07

:wave:

Prosím o radu,

pěstuji první rok a nevím přesně kdy co sklízet.

V zimní zahradě se Jalapeñům dost daří a již jsou červené (viz obrázek).

https://dl.dropboxusercontent.com/u/558 ... lapeno.jpg

Proto otázka zní...už je čas?

Díky za odpověď

Uživatelský avatar
Colostomizer
Stálý člen
Příspěvky: 1084
Registrován: 01 bře 2014 14:45
Reputace: 169
Obrázky: 0

Re: Sklizeň Jalapeña

Příspěvekod Colostomizer » 23 črc 2014 12:12

Řekl bych, že bohatě ... Jalapeños se většinou sklízí v technické zralosti zelená, pouze na uzení v úpravě chipotles se sklízí až zčervenají do botanické zralosti. Ale každý má samozřejmě jiné preference a chutná mu něco jiného, můžeš hned obě varianty otestovat :) Já teď zkouším jalapeños nakládat a kvasit, takže sklízím zelená ...


Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017


sipkar
Nový člen
Příspěvky: 4
Registrován: 10 čer 2014 14:45
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: Sklizeň Jalapeña

Příspěvekod sipkar » 23 črc 2014 12:17

Díky, zkusím

Uživatelský avatar
proki73
Moderátor
Příspěvky: 909
Registrován: 03 dub 2013 22:00
Reputace: 36
Obrázky: 0

Re: Sklizeň Jalapeña

Příspěvekod proki73 » 23 črc 2014 19:29

já osobně preferuji botanickou zralost pro vydatnější pal a jemnější chuť právě jsem vyzkoušel jalapeno senorita a jalahot F1 v technické zralosti a chuť nic moc ale pal slušnej jak se sluší na jalapeno
18886
Naposledy upravil 1 dne proki73; celkem upraveno 23x.

Uživatelský avatar
bremic
Stálý člen
Příspěvky: 389
Registrován: 27 úno 2013 16:22
Reputace: 3
Obrázky: 0

Re: Sklizeň Jalapeña

Příspěvekod bremic » 23 črc 2014 19:39

Tak to já si sklízím Jalapena až tři týdny po zčervenání. Ale já pěstuji spíš ty sladké formy jalapen...Delicias, Numex,Primaveru a Goliath :tiphat:

-- 23 črc 2014 19:41 --
Colostomizer píše:Řekl bych, že bohatě ... Jalapeños se většinou sklízí v technické zralosti zelená, pouze na uzení v úpravě chipotles se sklízí až zčervenají do botanické zralosti. Ale každý má samozřejmě jiné preference a chutná mu něco jiného, můžeš hned obě varianty otestovat :) Já teď zkouším jalapeños nakládat a kvasit, takže sklízím zelená ...

Budeš to nakládat jak zelí na mléčné kvašení? To zní zajímavě :tiphat:

Uživatelský avatar
Colostomizer
Stálý člen
Příspěvky: 1084
Registrován: 01 bře 2014 14:45
Reputace: 169
Obrázky: 0

Re: Sklizeň Jalapeña

Příspěvekod Colostomizer » 24 črc 2014 12:19

bremic píše:Budeš to nakládat jak zelí na mléčné kvašení? To zní zajímavě :tiphat:
Přesně tak, jsem přímo uprostřed procesu a zatím to funguje ;) Jedu podle těchto receptů, jenom jako startér používám tekutinu z pickles a ne syrovátku:

http://zkvaseno.blogspot.cz/2012/11/chi ... ky-ii.html


Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017



Zpět na „Otázky týkající se rostlin a plodů“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti