Co se týče hnojiv na jiné rostliny, mají často i lepší poměry prvků, ale nezkoušel jsem je, mohou být i víc kyselé či zásadité atd.. V tomto neporadím. Jinač ty hoštické jsou v každém hobby marketu v dostatečném počtu, koukni tam, určitě je budou mít
Jaká používáte hnojiva na papričky?
-
Filichilli
- Stálý člen
- Reputace: 1
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaká používáte hnojiva na papričky?
Někdo to tady rozpouštěl ve vodě. Každopádně pokud už máš ve finálních nádobách, jednoduše je nasyp na substrát a přikryj hlínou z důvodu jejich obliby k plísni. Takhle to je dostatečné.
Co se týče hnojiv na jiné rostliny, mají často i lepší poměry prvků, ale nezkoušel jsem je, mohou být i víc kyselé či zásadité atd.. V tomto neporadím. Jinač ty hoštické jsou v každém hobby marketu v dostatečném počtu, koukni tam, určitě je budou mít
-
Scoville heat unit
- Stálý člen
- Reputace: 113
Mám ponecháno v květníku cca 4 cm místa, tak až přejdu na NPK, budu se řídit Tvou radou.
Každopádně to bude až za několik týdnů, protože teď hnojím slepičincem na vytvoření kořenů - jsem v lehkém časovém skluzu.
-
Scoville heat unit
- Stálý člen
Ještě pár otázek od úplného nováčka:
1.Jak často hnojit granulovaným hoštickým NPK s guánem?
2.Mám vždy odebrat svrchní vrstvu substrátu, aplikovat hnojivo a zasypat ho novým substrátem (květník má omezený prostor)?
3.Vyplatí se kombinovat ho ještě s jiným hnojivem ve stádiu růstu a květu kvůli doplnění fosforu (tekuté hoštické slepičince, tekuté jihočeské 5v1)?

1.Jak často hnojit granulovaným hoštickým NPK s guánem?
2.Mám vždy odebrat svrchní vrstvu substrátu, aplikovat hnojivo a zasypat ho novým substrátem (květník má omezený prostor)?
3.Vyplatí se kombinovat ho ještě s jiným hnojivem ve stádiu růstu a květu kvůli doplnění fosforu (tekuté hoštické slepičince, tekuté jihočeské 5v1)?
-
KutyChillus
- Stálý člen
- Reputace: 0
Chilli focus a také slepičince ..podle mě nejlepší a bohatě to stačí... ![]()
-
Scoville heat unit
- Stálý člen
Přešel jsem na NATURA pro celou zahradu (6,4:1,7:9) dle rady, protože rostlinka byla nevysoká a vehementně se drala do květu, v čem ji slepičince podporovaly. Cílem je nejdříve posílit rostlinku, pak až to ostatní. 
-
KutyChillus
- Stálý člen
A co jsi měl před naturou?
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2624
- Kontaktovat uživatele:
Právě jsem si od kamaráda dovezl 6 litrů spec. namíchaného hnojiva na květ a plod chilli, flašku koncentrovaných mikroprvků /to bude na několik let/ a litřík hnojiva na podporu růstu.
-
KutyChillus
- Stálý člen
Hmm, jiná liga :Pgandalf píše:Právě jsem si od kamaráda dovezl 6 litrů spec. namíchaného hnojiva na květ a plod chilli, flašku koncentrovaných mikroprvků /to bude na několik let/ a litřík hnojiva na podporu růstu.