Moruga

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
Hynek223
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Moruga

Příspěvekod Hynek223 » 22 čer 2014 13:24

Zdravím mám doma za oknem již něco přes půl metru velkou Morugu,ale bohužel zatím každý květ opadne a to jí zalejvám opravdu minimálně ? Hnojeno Hošticemi na papriky a od minulého týdne Guanem od Hoštic...zatím je v 10L kýbli hodlám pak přesadit do 30L..díky za rady

Tehir
Stálý člen
Reputace: 1

Re: Moruga

Příspěvekod Tehir » 22 čer 2014 14:34

To už se tu řešilo hodněkrát, výsledná rada byla dávat přes den ven. Vyhledej si v tématech opadávání květů. :)

proki73
Moderátor
Reputace: 36

Příspěvekod proki73 » 22 čer 2014 14:49

ahoj hnojivo co používáš má NPK tuším 8-3-1 tak ti to dělá to hnojivo je třeba ho změnit na jiné které bude mít více draslíku než dusíku já používám kristalon plod a květ které má NPK 15-5-30 okrasky které tím hnojím jsou úplně v pořádku ani kvítek neodpadne a ve fóliovníku kde mi začali odpadávat se mi taky zpravily po 2 pohnojení a na to přesazení máš ještě čas :)
a kolegině má pravdu je to tu řešeno už mnohokrát příště se prvni koukni než založíš nové vlákno :wave:

bremic
Stálý člen
Reputace: 3

Příspěvekod bremic » 22 čer 2014 15:47

Hynek223 píše:Zdravím mám doma za oknem již něco přes půl metru velkou Morugu,ale bohužel zatím každý květ opadne a to jí zalejvám opravdu minimálně ? Hnojeno Hošticemi na papriky a od minulého týdne Guanem od Hoštic...zatím je v 10L kýbli hodlám pak přesadit do 30L..díky za rady
Na přesazení do většího není nikdy brzo :tiphat:

proki73
Moderátor

Příspěvekod proki73 » 23 čer 2014 15:10

bremic píše:
Hynek223 píše:Zdravím mám doma za oknem již něco přes půl metru velkou Morugu,ale bohužel zatím každý květ opadne a to jí zalejvám opravdu minimálně ? Hnojeno Hošticemi na papriky a od minulého týdne Guanem od Hoštic...zatím je v 10L kýbli hodlám pak přesadit do 30L..díky za rady
Na přesazení do většího není nikdy brzo :tiphat:
tak s tímhle nesouhlasím pokud je příliš malá rostlina ve velkém květníku nastává problém ze zálivkou a hnojením automaticky voda klesá dolů a když tam nejsou kořeny tak nemá tu vodu co odebírat a samo se ti to taky nevysuší proto se přesazuje postupně a ne najednou

bremic
Stálý člen

Příspěvekod bremic » 23 čer 2014 18:21

A jak to funguje v přírodě? :tiphat: ....viz vzlínavost, kapilarita a jiné to funkční záležitosti. Semo tamo žasnu co se člověk nedozví :)

proki73
Moderátor

Příspěvekod proki73 » 23 čer 2014 22:03

ve volné přírodě není hloubka půdy omezena nádobou takže když ji zaliješ tak se voda vsákne o pár metrů hlouběji než u kvetníku takže nehrozí přelití a uhnívání kořenu a s tím mnohdy související plísně a pod. ale pokud se chceš zeptat odborníku tak napiš přímo na semínka chilli a tam ti to vysvětlí jaký má smysl přesazovat postupně

bremic
Stálý člen

Příspěvekod bremic » 24 čer 2014 04:23

proki73 píše:ve volné přírodě není hloubka půdy omezena nádobou takže když ji zaliješ tak se voda vsákne o pár metrů hlouběji než u kvetníku takže nehrozí přelití a uhnívání kořenu a s tím mnohdy související plísně a pod. ale pokud se chceš zeptat odborníku tak napiš přímo na semínka chilli a tam ti to vysvětlí jaký má smysl přesazovat postupně
...takže nehrozí přelití a uhnívání kořenu a s tím mnohdy související plísně....a to je důvod proč nepřesazovat do většího ? :thumbup: Děláš z toho větší vědu než je. :tiphat:

Zpět na „Začátečnický koutek“