Moruga
Moruga
Zdravím mám doma za oknem již něco přes půl metru velkou Morugu,ale bohužel zatím každý květ opadne a to jí zalejvám opravdu minimálně ? Hnojeno Hošticemi na papriky a od minulého týdne Guanem od Hoštic...zatím je v 10L kýbli hodlám pak přesadit do 30L..díky za rady
Re: Moruga
To už se tu řešilo hodněkrát, výsledná rada byla dávat přes den ven. Vyhledej si v tématech opadávání květů. 

ahoj hnojivo co používáš má NPK tuším 8-3-1 tak ti to dělá to hnojivo je třeba ho změnit na jiné které bude mít více draslíku než dusíku já používám kristalon plod a květ které má NPK 15-5-30 okrasky které tím hnojím jsou úplně v pořádku ani kvítek neodpadne a ve fóliovníku kde mi začali odpadávat se mi taky zpravily po 2 pohnojení a na to přesazení máš ještě čas 
a kolegině má pravdu je to tu řešeno už mnohokrát příště se prvni koukni než založíš nové vlákno

a kolegině má pravdu je to tu řešeno už mnohokrát příště se prvni koukni než založíš nové vlákno

Na přesazení do většího není nikdy brzoHynek223 píše:Zdravím mám doma za oknem již něco přes půl metru velkou Morugu,ale bohužel zatím každý květ opadne a to jí zalejvám opravdu minimálně ? Hnojeno Hošticemi na papriky a od minulého týdne Guanem od Hoštic...zatím je v 10L kýbli hodlám pak přesadit do 30L..díky za rady

tak s tímhle nesouhlasím pokud je příliš malá rostlina ve velkém květníku nastává problém ze zálivkou a hnojením automaticky voda klesá dolů a když tam nejsou kořeny tak nemá tu vodu co odebírat a samo se ti to taky nevysuší proto se přesazuje postupně a ne najednoubremic píše:Na přesazení do většího není nikdy brzoHynek223 píše:Zdravím mám doma za oknem již něco přes půl metru velkou Morugu,ale bohužel zatím každý květ opadne a to jí zalejvám opravdu minimálně ? Hnojeno Hošticemi na papriky a od minulého týdne Guanem od Hoštic...zatím je v 10L kýbli hodlám pak přesadit do 30L..díky za rady
A jak to funguje v přírodě?
....viz vzlínavost, kapilarita a jiné to funkční záležitosti. Semo tamo žasnu co se člověk nedozví 

ve volné přírodě není hloubka půdy omezena nádobou takže když ji zaliješ tak se voda vsákne o pár metrů hlouběji než u kvetníku takže nehrozí přelití a uhnívání kořenu a s tím mnohdy související plísně a pod. ale pokud se chceš zeptat odborníku tak napiš přímo na semínka chilli a tam ti to vysvětlí jaký má smysl přesazovat postupně
...takže nehrozí přelití a uhnívání kořenu a s tím mnohdy související plísně....a to je důvod proč nepřesazovat do většího ?proki73 píše:ve volné přírodě není hloubka půdy omezena nádobou takže když ji zaliješ tak se voda vsákne o pár metrů hlouběji než u kvetníku takže nehrozí přelití a uhnívání kořenu a s tím mnohdy související plísně a pod. ale pokud se chceš zeptat odborníku tak napiš přímo na semínka chilli a tam ti to vysvětlí jaký má smysl přesazovat postupně