Kolik má mít rostlinka místa?

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
chilli-max
Stálý člen
Reputace: 4
Obrázky: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Kolik má mít rostlinka místa?

Příspěvekod chilli-max » 03 kvě 2014 07:48

Pokud chceš mít pěkné rostliny a velkou úrodu...tak nic jiného než větší květináče, teplo a světlo ti nepomůže. Pokud se s tím nemůžeš vejít do bytu, tak některé darovat, prodat nebo vyhodit. Nebo si někde pronajmout zahrádku a nebo byt se zimní zahradou :-) Jiné možnosti asi nejsou.
http://www.foto-tapety.cz

Easter Bunny
Nový člen
Reputace: 0

Příspěvekod Easter Bunny » 03 kvě 2014 08:11

Chces odkazy na realitky? :-D
Znova diky za rady - zatim jsem to vymyslel tak, ze jakmile dojdu domu tak najdu co nejvetsi kybliky a do toho zasazim rostlinky..
Pro skrytí nechtěných a překážejících reklam použijte například doplněk "AdBlock".

Dr.Pedr
Stálý člen
Reputace: 159

Příspěvekod Dr.Pedr » 03 kvě 2014 08:26

Easter Bunny píše:Jj, díky. Zatím to naházím do velkejch květináčů a kyblíků, které už každý v mém okolí pro mě shání :-D. Méně perspektivní rostlinky poté zasázím do země :-).
Rád bych si také nechal poradit - do jaký hlíny to mám sadit? Někde jsem četl, že do hlíny mám přidat písek, prospěje to něčemu? Hnojivo mám přímo na papriky a slepičince od slepic, tak doufám v dobrou úrodu :-)
Do zeminy(substrátů) se běžně přidává písek je to kvůli vzdušnosti,lehkosti a propustnosti.Písek se též přidává na záhony kde je těžší ( jílovitá ) půda... :tiphat:

PS: Jednoduše řečeno jílovitá půda má po dešti sklon k zamokření a konkr. u paprik ti budou hnít kořínky...do květníků klidně můžeš nahradit písek agroperlitem (akorát to zacvakáš cca 3 litry za 35 .- ). Perlit má navíc výhodu tepelné izolace a díky poréznosti i držení vláhy.

Easter Bunny
Nový člen

Příspěvekod Easter Bunny » 03 kvě 2014 09:24

Diky, s piskem neni problem a za ten agroperlit jsem rad. - nekde ho sezenu.... :-)
Pro skrytí nechtěných a překážejících reklam použijte například doplněk "AdBlock".

Dr.Pedr
Stálý člen
Reputace: 159

Příspěvekod Dr.Pedr » 03 kvě 2014 09:28

Easter Bunny píše:Diky, s piskem neni problem a za ten agroperlit jsem rad. - nekde ho sezenu.... :-)
( OBI..HORNBACH ...atd...)

proki73
Moderátor
Reputace: 36

Příspěvekod proki73 » 03 kvě 2014 09:57

Easter Bunny píše:Diky, s piskem neni problem a za ten agroperlit jsem rad. - nekde ho sezenu.... :-)
na perlit se vyprzni a kup liapor zrnitost 1-4 mm je 50l pytel výjde asi na 120kč v jakejch koly stavebninách a má lepší vlastností než perlit je vzsušnější lehčí a má lepší termoizolažní vlastnosti

proki73
Moderátor
Reputace: 36

Příspěvekod proki73 » 03 kvě 2014 10:13

Dr.Pedr píše:
Easter Bunny píše:Jj, díky. Zatím to naházím do velkejch květináčů a kyblíků, které už každý v mém okolí pro mě shání :-D. Méně perspektivní rostlinky poté zasázím do země :-).
Rád bych si také nechal poradit - do jaký hlíny to mám sadit? Někde jsem četl, že do hlíny mám přidat písek, prospěje to něčemu? Hnojivo mám přímo na papriky a slepičince od slepic, tak doufám v dobrou úrodu :-)
Do zeminy(substrátů) se běžně přidává písek je to kvůli vzdušnosti,lehkosti a propustnosti.Písek se též přidává na záhony kde je těžší ( jílovitá ) půda... :tiphat:

PS: Jednoduše řečeno jílovitá půda má po dešti sklon k zamokření a konkr. u paprik ti budou hnít kořínky...do květníků klidně můžeš nahradit písek agroperlitem (akorát to zacvakáš cca 3 litry za 35 .- ). Perlit má navíc výhodu tepelné izolace a díky poréznosti i držení vláhy.
tak to by mě zajímalo jakej písek se používá nikdy jsem otom neslišel a použít žlutý písek je hloupost takže mě napará jen křemičitý písek ale i tak písek je kamenivo bez jakích koly dutin takže proto je oběmová hmotnost hodně vysoká a proto je loupost aby něco provzdušnil nebo odlehčil takže jediná možnost je ta propustnost takže dle mého názoru je to zbytečnost a stráta času :dunno:

Easter Bunny
Nový člen

Příspěvekod Easter Bunny » 03 kvě 2014 10:17

Perlit jsem prave donesl.. Pridam k nemu pisek a jemnej substrat.... :-) Jestli nekde narazim na liapor, dokoupim :-)

Zpět na „Začátečnický koutek“