skleníček ikea, folie, v listopadu papriky venku

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
Nukleární hovado
Stálý člen
Reputace: 0
Obrázky: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: skleníček ikea, folie, v listopadu papriky venku

Příspěvekod Nukleární hovado » 27 lis 2013 23:36

tak jsem dneska sklidil posledni plody habanero savina red a naga morich. Nejsou uplne vyzrale, ale cervene uz nejakou dobu jsou. A jsou dobry, az mi z nich tuhne cast obliceje :D
Nicmene rada pro vsechny zacatecniky, nebojte se toho, nekdo to fakt moc resi a ono na tom nic neni, ja papriky z foliovniku opravdu vyndal az dnes a ty papriky jeste zijou a plodi, ale to uz muzu odepsat. Uz je fakt kosa, takze vsem hodne zdaru, pristi rok sazim jalapenos a trinidad moruga scorpion :D

Mozna mam jen zacatecnicke stesti, ale pro me bylo ze zacatku vse strasne slozite, stoural jsem se v tom, premyslel, a ono to je fakt jen o tomm, dat tomu nejakou zakladni peci a zbytek si priroda vyresi sama :)

GoonerČala
Nováček

Příspěvekod GoonerČala » 04 pro 2013 17:20

No, jak se tak koukám na ten tvůj IKEA skleníček, tak si říkám, proč sem se 2 hodiny dělal s foliovníkem, ze špejlí, napínací folie a alobalu?! Teď už mi to svědomí nedovolí to vyhodit a pořídit si tohle.
Jinak dříve se mi taky osvědčil jako skleníček postavený ze stavebnice GEOMAG mého mladšího bratra :) chce to ale hodně součástek.

Nukleární hovado
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Nukleární hovado » 06 pro 2013 02:24

jojo, snazim se ridit heslem, proc vymyslet neco noveho, kdyz to nekdo prede mnou uz vymyslel. Tento sklenicek nasel svagr a byl to v podstate jeho napad, mnou zrealizovany :D

prikryl.michal
Nový člen

Příspěvekod prikryl.michal » 07 led 2014 13:48

Ahoj
Pls, jen malej OT :), v tech platech (sadebníčcích, květnících nebo já nevím, jak se tomu říká :) ) jsou na dně dírky? Nebo je to jen miska?
Rosíš jen málo a z toho skleníčku nic neteče?

petrsvk
Nováček

Příspěvekod petrsvk » 14 led 2014 09:44

Do dnešních dnů jsem v pěstování papriček nehledal vědu (rockwool, pak truhlíky na terase), ale po prostudování zdejšího fora jsem udělal pro letošek trochu změnu. Skleník Ikea, světlo, chemie pak foliovník na terasu. :-) Vypadám v práci za blázna, ale strhl jsem s sebou další dva kolegy co jdou stejnou cestou. Uvidím jak to dopadne, ale už teď se nemohu dočkat. Jen ještě přemýšlím zda budu svítit 16/8 nebo 18/6.

Nukleární hovado
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Nukleární hovado » 18 dub 2014 10:24

16/8
v sazenicccich jsou dirky a nic netece, rosim tak aby byly minimalne pri prvnim rustu vlhke, pak uz jim stridam zalivku, sucho, zalivku.....at se holky poradne snazej a silej :D

brezina4
Nový člen

Příspěvekod brezina4 » 22 dub 2014 18:28

Diky za navod na slenik z ikeii. je to pecka za par korun.

Nukleární hovado
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Nukleární hovado » 07 kvě 2014 14:29

neni zac :)
ted mam jiny problem, naga morich a habanera red savina rostou good, trinidad morugy jsou pomalejsi, ale jalapenos rostou jako z vody, maji asi 25 cm, ale vzdy mi zezloutnou listy a upadnou, zalevam tak nejak normalne, kytky rostou, vrsek zustava (vypadaj jako palmy :D) ale ty listky nerostou, a to mely mit uz tri, mozna 4 rady

Zpět na „Začátečnický koutek“