Dobře takže teplotu snižím a pak přesadím a mohlo by stačit dát i klidně naparapet. Za jak dlouho si myslíte, že by se mohli rostlinky přesázet do květinaču, ještě bych si chtěl tímto zpusobem nechat nakličít papriky, tak aby to nebylo za měsíc.
Díky
potřebuji poradit začínam
Re: potřebuji poradit začínam
Klíčit musíš určitě v teplíčku. Rostlinky už potom něco snesou. Já osobně mám doma docela extrémní výkyvy teplot 

Zkusím se zeptat, co když se jede a dovolenou, na týden.... mám sice kapkovou závlahu ale přesto je to potřeba hlídat (přelitý, sucho), máte nějaký nápad?
Mohl bych mít ještě dotaz. Semínka co měli vyklíčit, tak vyklíčili, zbytek se mě zdá, že už asi nevylezou. Sazeničky letí hrozně nahoru, ale to je tím, že je mám v inkubatoru a topím na 26 stupnů, myslíte, že když jsou rostlinky už venku, že bych je mohl z akvaria vytahnout a dát k oknu. Už by mohli něco vydržet, nějaké kolísaní teploty, nebo ne? Jak by bylo druhé patro, tak bych je přesadil, ale už bych je radši vytáhl ven, kde bude teplota okolí 22 C a neměl z toho špagety.
Díky za info
Díky za info
- Petr Klatovský
- Stálý člen
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
Ahoj, jsem sice taky začátečník, ale nějakou radu už ti dát můžu. Co se týká semínek, co ještě nevylezly, tak ještě chvíli počkej (podle fotek máš zaseto tak dva týdny ,ne?). Mně po třech týdnech z jedné Jiffy také nic nevylezlo (semínka byla utopená), bylo mi líto jí vyhodit, tak jsem zahodil cedulku s odrůdou a zasel jedno semínko Large Red Cherry. Teď mi z ní rostou tři miminka...
Vím, která je ta Red Cherry, ale zapomněl jsem ten zbytek. Takže bude překvápko. Jak ti rostlinky vyklíčí, tak bez problémů teplotu kolem 20°C snesou. Sám mám u nich teplotu během dne 17 -21°, podle toho, kdy doma topíme. Potřebují hlavně světlo. U okna jim bude dobře. Přesazoval jsem je, když měly první pár pravých (ne děložních) lístků tak půl až jeden centimetr dlouhé a byly tak 4 - 7 cm vysoké. V současné době, po dvou týdnech od přesatení, vypadají takto:

Takže abych to shrnul, papriky, co vylezly, dej na co největší světlo (teplota 22°C je OK) a až busou první pravé lístky, tak přesadit. Hodně zdaru a tvé práci!

Takže abych to shrnul, papriky, co vylezly, dej na co největší světlo (teplota 22°C je OK) a až busou první pravé lístky, tak přesadit. Hodně zdaru a tvé práci!

-
- Stálý člen
- Reputace: 1
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Jak píše Petr, to rozmezí 19-22°C je uplně v klidu, vlastně pro anuumky optimální. KDyby jsi chtěl být důkladnější, tak chinensky radši i vyšší teploty, ale to prakticky není třeba řešit.
Nechcem zakladať nové vlákno tak sa pýtam tu. Od kedy sa môže začať hnojit? Ked už sú rastlinky veľké?
ahoj ja to dělám takhve nechám naklíčit- povirust -první pravé lístky- přesadím do vetšího cca 0.5l a počkám 3 týdny a hnojím pomalujojak píše:Nechcem zakladať nové vlákno tak sa pýtam tu. Od kedy sa môže začať hnojit? Ked už sú rastlinky veľké?