tak je to 6 dní co jsem dal klíčit semínka, bohužel stále nic (balkonova směs 2) - je to normální?
mám to ve vlhku, teplota bohužel jen 22-26 (nemám regulované topení)... semínka se zvětšily, na špičkách se ukázaly červené "tečky" - zakončení semínka ale to je vše..
je ta teplota nízká nebo by to mělo vzejít, zas tak mám 22 není ne?
neklíčí?
-
- Nový člen
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
- Petr Klatovský
- Stálý člen
Re: neklíčí?
Neboj, jak se zvětšily, tak je to na dobré cestě. Za pár dní se dočkáš. I Annuumkám to občas chvilku trvá. Mně Jalapena začaly při teplotě 22 - 23°C klíčít tak za 8 - 10 dní. Hlavně nesmí proschnout, ale to asi víš.
Souhlas z kolegou při nižších teplotách klíčí pomaleji ale vylezou pokud jsou semínka v poho ať rostou
-
- Nový člen
tak snad, pokrok, klíčky 1-3 mm, tak sem je dal do jiffy... doufám že to půjde, z 30 ks zatím 22, další počítám že zítra pozítří snad....
montáž světl zatím provizorní, přes víkend musím vymyslet horní kryt nějak pohyblivý
vyždímal jsem a zarosil nakonec postřikovačem.. teplota od žárovky 23, v místnosti 19, takže počítám že na noc to klesne na těch 19..
je to ok?
poslední dotaz - má smysl ještě dávat klíčit tyto?
Habanero Tasmanian110
Trinidad Habanero236
chci to ještě zkusit na květináč venku... když nebude velká úroda nebo extra zralá, vyloženě nevadí..
ještě fotka

montáž světl zatím provizorní, přes víkend musím vymyslet horní kryt nějak pohyblivý
vyždímal jsem a zarosil nakonec postřikovačem.. teplota od žárovky 23, v místnosti 19, takže počítám že na noc to klesne na těch 19..
je to ok?
poslední dotaz - má smysl ještě dávat klíčit tyto?
Habanero Tasmanian110
Trinidad Habanero236
chci to ještě zkusit na květináč venku... když nebude velká úroda nebo extra zralá, vyloženě nevadí..
ještě fotka

-
- Stálý člen
- Reputace: 1
- Kontaktovat uživatele:
Klidně to dej klíčit
Jestli budeš mít květináč, tak přinejhorším ti to dozraje v baráku/bytě, když začnou mrazíky.

jj dej to klíčit Filichilli má pravdu když tak to schováš a jinak bych ten kryt udělal i z větráním ať rostou 

- Petr Klatovský
- Stálý člen
Vidíš, dočkal jsi se.
Jak už psali kluci, klidně vysej i Chinensky. Já jsem asi před dvěma týdny dostal jednu specialitku, taky druhu Capsicum Chinenses a ta mi začala klíčit dva dny zpátky. Ve fóliáku by po předpěstování měla stihnout dozrát. Tak ať ti rostou! 

můžu se zeptat co je to za specialitku? strašně rád zjištuji jaske jsou druhy chilli a ty co se mi líbí tak scháním díkPetr Klatovský píše:Vidíš, dočkal jsi se.Jak už psali kluci, klidně vysej i Chinensky. Já jsem asi před dvěma týdny dostal jednu specialitku, taky druhu Capsicum Chinenses a ta mi začala klíčit dva dny zpátky. Ve fóliáku by po předpěstování měla stihnout dozrát. Tak ať ti rostou!