Plíseň
Plíseň
Ahoj
chci se zeptat,cca před 3 týdny nám vyklíčily semínka papriček, rostlikny byly krásné a vyklíčily téměř všechny (kromě Habanero yellow), teď se ale po celém povrchu substrátu vytvořila bílá plíseň, přesto, že jsme papričky jen rosili a nepřelévali, a rostlinky začínají odcházet :-( :-( :-( poradíte co s tím? Díky 
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159
- Obrázky: 0
Re: Plíseň
plíseň seškrábni...doplň vlhkým substrátem...a velmi opatrně se zálivkou (méně znamená někdy více)!
PS....malé sazenice můžeš přihrnout zeminou až k matečním lístkům...
PS....malé sazenice můžeš přihrnout zeminou až k matečním lístkům...
Díky za radu
právě,že papričky jen rosíme a necháváme vždycky proschnout, tak nevím čím to je :-( jen nevím, jak se mi podaří plíseň sundat když je po celém povrchu substrátu :-/ mám strach ať nepoškodím i zbývající rostlinky... :-(
ahoj pokud máš kytky v nějakém pařníku tak je nech větrat
V pařníku je nemám, měla jsem nádoby s děrovanýma víkama, ale víka jsem sundala hned jak se zacala objevovat plísen... No nevím jestli se nějaké povede zachránit :-( asi je to jejich konec :-(
-
Filichilli
- Stálý člen
- Reputace: 1
- Kontaktovat uživatele:
Jen rosíš a máš tam plíseň, i když je nemáš zavřené ? Rosení pust z hlavy u sazenic, takhle se pořádně nenapijou a budou ti brzy vadnout. Klidně je přesad do nové zeminy, kde není plísen, pokud nepomohlo shrábnutí horní napadené vrstvy. Můžeš použít nějaký fugnicid, co plísen ničí, např previcur a podobně, stačí se zeptat v zahradnictví. 
Díky moc
zkusím vyměnit celý substrát a uvidíme
a ještě, mám rostlinky na parapetu u okna a nad topením, to je zapnuté jen občas, nemůže jim přímé sluníčko nebo topení zespod taky vadit?
-
Filichilli
- Stálý člen
- Reputace: 1
- Kontaktovat uživatele:
Tak venku už není taková zima a netopíš tolik nebo sálá to moc ?
Na parapetu máme papriky skoro všichni co pěstujeme a nemáme box či místo, at si to užije sluníčka