Jo jinak jsou zatím v plastových květináčcích průměru cca 10cm, je čas je namrskat do truhlíku?
Opora pro kytky
Opora pro kytky
Zdravím, Cheyenne se mi vytasily do cca 15cm a mají tendence si lehat i když jsem je sázel po dvou kvůli vzájemné opoře. Dnes jsem nakoupil špejle, nicméně váhám jestli a jak je vázat, či je jen opřít, nebo co s tím prostě... Máte někdo tip? 
Jo jinak jsou zatím v plastových květináčcích průměru cca 10cm, je čas je namrskat do truhlíku?

MOPAR or NO CAR!
						Re: Opora pro kytky
Můžeš je trochu přihrábnout, ale opatrně a lehkou, ne moc mokrou hlínou, ať ti to neuhnije. Co se týče Jalapeňa, ty jsem při přesazování zahrabala až skoro po listy a jsou ok.

- Dr.Pedr
 - Stálý člen
 - Reputace: 159
 - Obrázky: 0

Dodge píše:Zdravím, Cheyenne se mi vytasily do cca 15cm a mají tendence si lehat i když jsem je sázel po dvou kvůli vzájemné opoře. Dnes jsem nakoupil špejle, nicméně váhám jestli a jak je vázat, či je jen opřít, nebo co s tím prostě... Máte někdo tip?
Jesli jsou už 15 cm vysoké...tak bych je přesadil a zapustil je hlouběji do zeminy až po mateční lístky...lépe a hustě zakoření...špejle nic neřeší...
PS:při přesazování dávej bacha ...abys to prstama nechytal za stonek mezi kořínkem a matečním lístkem..poškodil bys právě ty malé nepatrné kořínky o které nám jde..ale to asi víš...
Na podepreni jsou idelani "tusim" bambusove tycky. Koupil jsem v Tescu asi za 30Kc a je jich tam asi 15 kousku o delce asi 60cm, nabarvene do modra, ale to neva. Na privazani jsem pouzil vazaci dratek, ale daji se v DM treba koupit i takove sponky.

vázání a podpírání nějakýma tyčema si nechte na rajčata a né na chilli

Dodge píše:Zdravím, Cheyenne se mi vytasily do cca 15cm a mají tendence si lehat i když jsem je sázel po dvou kvůli vzájemné opoře. Dnes jsem nakoupil špejle, nicméně váhám jestli a jak je vázat, či je jen opřít, nebo co s tím prostě... Máte někdo tip?
bambus je dobrá volba - Cheyenne je zrovinka druh který se dokáže polámat i při normální úrodě. Takže za mně určitě vyvázat
- 
				Filichilli
 - Stálý člen
 - Reputace: 1
 - Obrázky: 0
 - Kontaktovat uživatele:

No vyvazování popřípadě nějaká opora na těžké větve je občas potřeba, aby to pod tíhou nelehlo. Což se mi už stalo, takže je třeba to podepřít.