Chtěl jsem se zeptat jestli nevíte čim muže byt způsobeno vadnutí rostlin. Přikládám foto.
padání rostlinek
Re: padání rostlinek
Vypadá to na velký nedostatek světla. Nemohou fotosyntetizovat a když vyčerpají zásobní látky ze semen zahynou.
Dej je na okno a možná se některé vzpamatují.
Dej je na okno a možná se některé vzpamatují.
Zdá se mi to, nebo jsou ty jiffy nechutně přelitý? Jak moc je zelejváš? Já je vždycky nechal celý vyschnout a pak stříkal rozprašovačem ze zhora.
rosím je rozprašovačem jedenkrát denně, rostliny pěstuju pod UV vybojkama a lineární zářivkou, tak si myslím že nedostatkem světla to nebude. Jinak zatím mi odešly tyto 4 rostliny a kolem 30 jich žije ale začínaj se kroutit už další...
mám jiffy uplně vymačkat nebo mám počkat až samy vyschnou?
-
- Stálý člen
- Reputace: 1
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Jsou poměrně dost vytáhlé, nemáš to světlo moc vysoko ? A jak už se zmínil kolega, vypadá to na smrt z přemokření, udušení kořínků a jejich hnitím. Nejčastější chyba u sazenic je právě přelívání.. Záchrana bude mizivá, ale zkus to. Ubrouskama nasákneš vodu a nech je spíš sušší, v téhle fázi tolik vody nepotřebují zase. 

Ahoj z kolegou Filichilli nesouhlasím vykašli se na ubrousky vem tu tabletu a nad umivadlem ji vymačkej dokud zní nepřestane téct voda a uvidíš jestli některé zachráníš
-
- Stálý člen
- Reputace: 1
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Při vymačkávání se mohou snadno přetrhat kořínky, ale zkus no, musíš opatrně.