Chinenses

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
jezdik77
Stálý člen
Reputace: 94
Obrázky: 0

Chinenses

Příspěvekod jezdik77 » 10 led 2014 20:54

Zdravím kolegy, a měl bych dotaz ohledně pěstování Chinensis, po loňské úspěšné sezoně, jsem si myslel, že mám
všechno zmáknuté (annumky) a tak jsem se letos vrhnul na Chinense a ouvej, za prvé, strašnej problém, aby mi
semínka vůbec vyklíčila.
Když konečně semínka vyklíčila, zdá se mi že rostlinky vůbec nerostou.
Teplotu udržuji kolem 23°C a svítím dvěma lampičkama 36W cca 16hod/denně.
Jsem z toho už celkem naštvanej a tak zkouším všechno možný, ale některý papriky vysloveně nerostou.
Je to normální?

Dík za Vaše názory. :tiphat:

Filichilli
Stálý člen
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Re: Chinenses

Příspěvekod Filichilli » 10 led 2014 21:54

Zdravím, chinensky si potrpí na čas, některé klíčí i 3 týdny, opravdu to chce trpělivost. To samé růst, tvorba pater a růst listů je v začátku růstové fáze extrémně pomalý. Chce to světlo, tomu dáváš dostatečné, pokud to jsou zářivky 36W s vhodnými kelviny, ale další věc je zvýšená teplota trochu, chinensky rády vyšší teploty (27-29°C na růst - orientačně) oproti anuumek, kdy stačí i těch nižších 18°C, optimálně (20-23°C).. :tiphat:

Din0
Stálý člen
Reputace: 422

Příspěvekod Din0 » 10 led 2014 21:57

první sezonu jsem pěstoval Fatalii a nepřišlo mi, že by tam byl nějaký markantní rozdíl ;) pravda, svítím...
Pálí, pálí, to to pálí :firychil: :veryhot: :firy:

Wiking
Stálý člen
Reputace: 0

Příspěvekod Wiking » 11 led 2014 00:55

Je vseobecne znamo ze Chinensky rostou mnohem pomaleji nez Anuumky.
Proto se davaji klicit asi o mesic drive nez napr. ty Anuumky
Jinak kolegove jiz napsali: hodne svetla a tepla.. s tim nezbyva nez souhlasit.
[glow=red]A Chili a Day keeps the Doctor away!!![/glow]

HotFox
Stálý člen
Reputace: 9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod HotFox » 11 led 2014 13:13

Ak klíčiš v Jiffoch, treba dať bacha na výrobcu a nekupoval by som ich v hypermarketoch. Ja som sa tak nechal minuly rok nalakat na nizku cenu unknown balenia a rastlinky vobec nerastli, za tri 3 tyzne sa skoro ani nepohli. druhú časť som potom nasadil už do jiffov zakupenych v growshope a činesky rástly ako z vody. Podotýkam, podmienky klíčenia a rastu boli v oboch prípadoch identické. Holt Nie sú jiffy ako jiffy .

jezdik77
Stálý člen
Reputace: 94

Příspěvekod jezdik77 » 11 led 2014 15:30

HotFox píše:Ak klíčiš v Jiffoch, treba dať bacha na výrobcu a nekupoval by som ich v hypermarketoch. Ja som sa tak nechal minuly rok nalakat na nizku cenu unknown balenia a rastlinky vobec nerastli, za tri 3 tyzne sa skoro ani nepohli. druhú časť som potom nasadil už do jiffov zakupenych v growshope a činesky rástly ako z vody. Podotýkam, podmienky klíčenia a rastu boli v oboch prípadoch identické. Holt Nie sú jiffy ako jiffy .
To je zajímavý postřeh, skoro se mi tomu nechce ani věřit. Doufám, že to není můj případ :dunno:

regulus
Stálý člen
Reputace: 264

Příspěvekod regulus » 21 led 2014 23:24

HotFox píše:Ak klíčiš v Jiffoch, treba dať bacha na výrobcu a nekupoval by som ich v hypermarketoch. Ja som sa tak nechal minuly rok nalakat na nizku cenu unknown balenia a rastlinky vobec nerastli, za tri 3 tyzne sa skoro ani nepohli. druhú časť som potom nasadil už do jiffov zakupenych v growshope a činesky rástly ako z vody. Podotýkam, podmienky klíčenia a rastu boli v oboch prípadoch identické. Holt Nie sú jiffy ako jiffy .
Je možné, že byl problém růstu v jiffy tabletách.

Další možnost proč semenáčky a potom papriky špatně rostou je doba zasázení semen. Mám zkušenost,že klíčivost i pozdější zdravý růst je závislý na pohybu a poloze Měsíce. Stejně jako hnojení, přesazování i zalévání.

Nosac
Stálý člen
Reputace: 0

Příspěvekod Nosac » 22 led 2014 14:28

jasně a kdy vlastně začít hnojit, vemte si že něco je už venku a něco ne, vše v Jiffech, tedy kdy do rozprašovače už přimíchat trošku toho hnojení?

Zpět na „Začátečnický koutek“