Pouziti LED pasu pro pestirnu

Použití osvětlení při indoorovém pěstování / předpěstování
gandalf
Stálý člen
Reputace: 2594
Obrázky: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Pouziti LED pasu pro pestirnu

Příspěvekod gandalf » 03 bře 2013 19:16

To je tam jen na zkoušku. Pochopitelně se to dá po té tyči posunovat i směrem dolů, stejně tak i natáčet ve všech směrech. Vysunul jsem to až nahoru, abych viděl, jak velký kytky se pod to ještě vejdou.

Gygabite
Stálý člen
Reputace: 99

Příspěvekod Gygabite » 03 bře 2013 19:24

Ok pak jeste hod foto k kytkami.
Obcas si dam i neco co nepali jako treba kafe nebo caj!!!

gandalf
Stálý člen
Reputace: 2594
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gandalf » 19 bře 2013 17:38

Dokoupil jsem 2 kusy led svítidel. Nevypadá to nic moc, ale svítí to jako blázen.
11672

ARTHUR
Nový člen
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ARTHUR » 07 dub 2013 20:20

Už svítím - díky Gygabite :)

12037
Arthur :)

terez888
Nový člen
Reputace: 0

Příspěvekod terez888 » 23 zář 2013 15:13

Ahoj, tohle je fakt pekny a zaujalo me to...
Gygabite píše:Vcera mi dorazily svetla a o vikendu po cele sprovoznim.
A tady je par fotek z rozbalovani a testu funkcnosti:
10635 10636 10637 album]10638[/album]
10639 10641

A do tohodle to vsechno prijde:
10642

Tak s blizici se zimou pomejslim i ja na nejake osvetleni. Rada bych ho pouzila jak pro rostliny co mam ted za oknem, tak pak pro predpestovani sazenic. Libi se mi LED pasky. Predem podotykam ze vlakno tykajici se instalace jednotlivych diod vazne neni pro me, obdivuju vase dovednosti, ale ja osobne o elektroinstalacich vseobecne vim prd...
Chci se zeptat:
a) pri pouziti cerveneho a modreho pasku - je jedno jaky odstin modre a cervene to je? neuvadi se tam totiz, jakou vlnovou delku ty barevne pasky maji...
b) podle toho co jsem tady vycetla, modra je na rust a cervena na kvet. takze by bylo lepsi dat vic modre nez cervene? prijde mi totiz, ze vsechny ty cerveno-modre led zarovky urcene primo rostlinam maj jasnou prevahu cerveny, takze je mi to divny.
c) pak se tady hodne mluvi o teplote svetla 6500 K. dalo by se teda koupit jeden pasek cold white, misto dvou (cervena a modra) a usetrit tak pulku penez se stejnym vysledkem, nebo je lepsi kombinace tech dvou barev?
Predem diky vsem za odpovedi :tiphat:

Gygabite
Stálý člen

Příspěvekod Gygabite » 23 zář 2013 17:03

Teoreticky muzes pouzit Bilou s pozadovanou barevni teplotou ale ber v potaz ze jsem kupoval 10m pasku a delil jsem se na pul s Arthurem co je 5m pro kazdeho a ty pri bile pouzijes cely 5m pasek a prijdes o moznost barevne korekce svetla(jestli si si vsimla mam je namodulovane na 10 sekci 5-modrych a 5-cerverenych).
Takze abych to shrnul:
Po financne strance je to asi jedno predpokladam ze kdyz chces svitit jak malym tak velkym kytkam pouzijes minimalne 10m pasku cize dva 5m kotouce.
Po strance barevne teploty je lepsi pouzit dve barvy a namodulovat je pres vypinace nebo linearnim prechodem pres tiristor.

A nakonec male vylepseni ktere se chystam pridelat na dalsi sezonu:
Da se sehnat soumrakovy spinac na 12V ktery plynule stmiva a rozsvicuje podle toho jestli slunce zapada nebo vychazi.Vydim v tom znacnou usporu ale hlavne konford co se tice spinani svetla.

Jo a co se tice barevne teploty vyimni si obraze ze sviticimi zarovkamy v tomhle topiku viewtopic.php?f=76&t=2109" onclick="window.open(this.href);return false; je to pro ilustraci jak ty teploty vypadaj v realu.

terez888
Nový člen
Reputace: 0

Příspěvekod terez888 » 24 zář 2013 10:13

Cau, diky za pomoc. Nutno podotknout, ze ty moje "velke papriky" sou zaokeni druhy, takze maj cca 30 cm a ty co jsou vetsi hodlam ostrihat a experimentovat s bonchi :-). A rozhodne si nechci nechat vsech deset co mam ted, uvazuju tak o ctyrech na zkousku plus v lednu/unoru predpestovani. Takze si predstavuju box asi 50x50 cm. Myslis ze 4 rady modry a 3 cerveny by byly dostacujici? A ty odstiny barev je jedno jaky, kdyz tam nepisou ty vlnovy delky?
Diky

Gygabite
Stálý člen

Příspěvekod Gygabite » 24 zář 2013 10:51

Nekteri vyrobci udavaji barevnou teplotu ale je ich malo.Nebo je to spis lenost prodejcu ze to neuvadi.Proto jsem ti uved priklad jak to vypada v realu aby si to mohla odhadnout okem a asi ti ani nic jineho nezbyva.

Zpět na „Použití osvětlení“