Plody
Re: Plody
dneska jsem utrhnul svoji prvni cervenou Naga Morich, ochutnal jsem jen kousek a malem mi upadla huba
Hned po ochutnani jsem zacal skytat, s touhle teda pockam a budu to stupnovat, pockam radci na ty mene palive druhy.

Re: Plody
Presne to sa stalo aj mne s prvou cervenou NM tuto nedelu
PARADA. Mam ale dilemu. Druhu mam tiez uz asi 3 tyzdne cervenu, ale odchadzam na dovolenku. Ked ju neodtrhnem, nezhnije alebo neodpadne? Alebo nestraca silu ked je stale sucastou rastliny? A ked ju odtrhnem, ako ju najlepsie skladovat, aby co najdlhsie vydrzala cerstva? Nemate na to nejaky figel? Diky.
Edit: Odpoviem si sam
, prave som pocul, ze je vhodne zabalit odtrhnutu papricku do mokrej servitky alebo kapesniku a tak do chladnicky. Mala by vraj ovela dlhsie vydrzat cerstva.
Edit2: A funguje to

Edit: Odpoviem si sam

Edit2: A funguje to

Naposledy upravil 1 dne Brutto; celkem upraveno 9x.
Twilight, měknutí plodu.
Ahoj all,
mám problém s plody Twilight. Jsou krásně fialové, pak se přebarví do oranžovočervena. V tomto okamžiku je musím utrhnout ihned ve fázi spíš ne ještě zcela červené. Nechám-li je na keříku o pár dnů déle (do barvy), paprička se při pokusu utrhnout ulomí rovnou ze zeleného lůžka stopky. Při zmáčknutí je stěna úplně měkká, vůbec ne pevná křupavá. Jako by na keříku byla již dlouho, byla přezrálá, což rozhodně není... Jinak rostlina vypadá skvěle, vitálně a je opsypaná plody. Ve sklenících mám dalších 20 druhů chilli a žádná jiná rostlina tímto problémem netrpí...
Díky za pomoc.
B.
mám problém s plody Twilight. Jsou krásně fialové, pak se přebarví do oranžovočervena. V tomto okamžiku je musím utrhnout ihned ve fázi spíš ne ještě zcela červené. Nechám-li je na keříku o pár dnů déle (do barvy), paprička se při pokusu utrhnout ulomí rovnou ze zeleného lůžka stopky. Při zmáčknutí je stěna úplně měkká, vůbec ne pevná křupavá. Jako by na keříku byla již dlouho, byla přezrálá, což rozhodně není... Jinak rostlina vypadá skvěle, vitálně a je opsypaná plody. Ve sklenících mám dalších 20 druhů chilli a žádná jiná rostlina tímto problémem netrpí...
Díky za pomoc.
B.