Mám papriky v plastových květináčích na balkoně a i když je ráno zaliju, večer mají sucho.
Mohu zalívat 2x denně, vzhledem k počasí?
Zalívání v těchhle parnech
Re: Zalívání v těchhle parnech
Ja osobne bych radsi zalil jednou a poradne, nez dvakrat. Ale nechci tvrdit, ze mam patent na moudrost 

-
- Nový člen
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
ja zalivam taky 2x kdyz jsou takovy vedra 

-
- Stálý člen
- Reputace: 1
- Kontaktovat uživatele:
Na balkoně to fakt tak dokáže proschnout, takže i klidně 2x, pokud to rostlina vyžaduje.
Tak jasne, kdyz je navecer kytka zvadla (po tom, co na ni uz aspon pres pul hodky nesviti slunce), tak samozrejme zalit a netyrat, to je jasne:)
Ja jen, ze mam jizni balkon, prazi to tam extremne a jeste tam skoro nefouka a kvetinace i rostliny mam ruznych velikosti (kvetinace prevazne hnede barvy), ale ani po dnesku resp. vcerejsku jsem nemusel navecer zalevat.. caste zalevani je u me tak trochu tyrani korenu... ale to je mozna jen moje deformace z orchideji
Ja jen, ze mam jizni balkon, prazi to tam extremne a jeste tam skoro nefouka a kvetinace i rostliny mam ruznych velikosti (kvetinace prevazne hnede barvy), ale ani po dnesku resp. vcerejsku jsem nemusel navecer zalevat.. caste zalevani je u me tak trochu tyrani korenu... ale to je mozna jen moje deformace z orchideji

- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159
Zálivku prováděj podle stavu kytky , bude-li k večeru povadlá ...zalít a ráno znovu ..(vlažná odstátá voda ) .Dávej bacha aby okraje vyschlého květníku (kolem do kola ) nebyli odschlé(vznikne mezera-trhlinka) , kterou ti pak voda proteče(rovnou dolů) a kytka z toho nic nemá !!!! 

Já to mám pod oknem a když to pořádně ráno zaleju tak večer zase sucho. 

- MARIO.GREEN
- Nový člen
- Reputace: 1
já zalívám hlavně navečer.Když to paří,tak i ráno.Ale jak již bylo psáno:nezalévat bezdůvodně.Kytka si o to řekne sama,když smutně povadne listy.Ale pozor,to samé udělá i při přelití.V těchhle vedrech to však není těžký poznat