Květy

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
Kinderr
Nováček
Reputace: 0
Obrázky: 0

Květy

Příspěvekod Kinderr » 05 črc 2013 11:06

Ahoj chci se zeptat, potom co mi chilli paprička vykvetla jsem s ní zatřásla a jemně foukla do květu z důvodu opylování. Po jak dlouhé době co se květ opyluje by měl začít růst plod??Bohužel mi spíše přijde, že květ uvadá a zatřesením se neopyloval jak tedy poznám, že květ byl správně opylován??Rostlinku pravidelně (podle návodu na obalu) přihnojuji a zalévám mám ji za oknem na světle a je velká cca 60cm. Předem děkuji za rady a názory. Katka

regulus
Stálý člen
Reputace: 264

Re: Květy

Příspěvekod regulus » 05 črc 2013 11:30

Napiš, jakou pěstuješ odrůdu a pošli fotku. Potom ti můžeme odpovědět přesně.
Podle toho, jak popisuješ opylování, zřejmě se jedná o první květy. Paprika je často i opylené shazuje sama.

Kinderr
Nováček

Příspěvekod Kinderr » 05 črc 2013 12:15

Ano jedná se o první květy, odrůdu bohužel nevím koupila jsem si směs chilli papriček v Kauflandu, z kterých jsem vybrala semínka a zasadila popis byl pouze dlouhá žlutá...Přikládám fotografie, ten horní květ vykvetl v neděli teď je již tedy cca po 5dnech.
13299

13300

Filichilli
Stálý člen
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Filichilli » 05 črc 2013 13:29

Ono uvadání a povolení okvětních lístků, pokud neupadnou samy, tak začnou hnědnout kraje a usychat, značí opylení a růst plodu ;) Pokud není vše v pořádku, tak opadne i šťopka s lůžkem plodu. Mrkni se dovnitř, jestli se tam neklube malá paprika..

Baron z Žop
Stálý člen
Reputace: 3470

Příspěvekod Baron z Žop » 05 črc 2013 21:26

Chilli Rawitt - nejdou mi sem přidat fotky, jsou dole na hlavní stránce. Poradí někdo??? Děkuji.

-- 05 črc 2013 21:27 --

Chilli Rawitt - nejdou mi sem přidat fotky, jsou dole na hlavní stránce. Poradí někdo??? Děkuji.

Kinderr
Nováček

Příspěvekod Kinderr » 06 črc 2013 10:04

Ahoj já když sem je přidávala sem do příspěvku tak jsem to dělala podle tohohle návodu viewtopic.php?f=2&t=637" onclick="window.open(this.href);return false; Takže pokud máš už album což máš když máš fotky vložené tak tam kde chceš psát text tak je v levo v rohu nahrát fotografii tak na to klikneš vybereš fotku, kterou chceš vložit a u ní zkopíruješ ten kód jak je v návodu a ten vložíš do textu a pak se to normálně zobrazí (když klikneš nahrát fotografii otevře se ti nové okno v prohlížeči):-) Jinak koukala jsem na ty tvoje fotky a ty květy i plody, že jsou nafialovělé to je ta odrůda Rawit??Vypadá to dobře. Snad ti ten návod trochu pomůže.

Filichilli: ten lístek opravdu hnědne jak jsi popisoval, takže to snad bude ok. dovnitř jsem nekoukala květ už je uzavřen a nechci ho poničit tak vyčkám a uvidím.Díky za radu:-)

Zpět na „Začátečnický koutek“