Som iba zbezny konzument chilli, no davam si ho vsade kde sa hodi. Tento rok pestujem prvy raz a rad by som sa s vami podelil o jednu prihodu co sa mi vcera stala.
Zo seminka-chilli som si objednal Squash Jamaican Yellow. Vyrastli mi krasne asi nieco pod meter vysoke rastlinky. Vsetky rovnaka stavba aj listky. Vsak 4 z 5 co mam, maju ine plody ako bezny squash(vid fotky ktore dolozim).
Co sa mi stalo je velmi zaujimave a ESTE SOM SA S TYM NESTRETOL. Kedze som sa na svoje papricky strasne tesil tak som si jednu rovno umyl rozpolil a dal som si polovicu. Vsetko bolo v pohode. Krasna chut a velmi stavnata. Ked som vsak dojedol zvysok tej polky papriky par minut na to ma zacala palit tvar (NIE TEPLO ale SILNY PAL ako v ustach). Po cca 20 minutach som mal celu cervenu tvar ako silna alergicka reakcia (NEMAM NA NIC ALERGIU vobec) tak mi kamarat dal liek na stlmenie alergie. Ten mi vsak nepomohol. Na tvari sa mi zacali robit cervene mapy. Na rukach sa mi zacali robit mapy. NEMAL SOM ZIADEN PROBLEM S DYCHANIM ANI SO SRDCOM. NECITIL SOM ANI SLABOST ANI BRNENIE V KONCATINACH tak som neriesil nemocnicu. Ked sa to palenie nedalo uz vydrzat tak som si siel namocit tvar do ladovej vody. To BOLA CHYBA. Voda z tvare sa mi dostala do oci a nasledovalo

MOMENTALNE som na tom dost zle. Cely vecer ma nahodne zacinali palit casti tela ako lakte, spodne strany ruk, konceky prstov a kolena. Rukami sa nemozem dotknut tvare, pretoze mam palive prsty. Rano som sa poskrabal v oku CO BOLA OPAT VELKA CHYBA. VIem ze kapsaicin nie je rieditelny vodou a neviem sa ho z tela zbavit.
Neviem co s tym. Je to dost vazne ale zaroven vtipne.

Neviem ake su silne, vsak mam doma zavarane vietnamske 100,000 a tie uz bezne konzumujem sposobom ze si dam jednu do ust a tento mix co mi vyrastol bol asi tak 2x -3x silnejsi.
Pripominam je to mix Squash a nieco (prislo to v sacku SJY) - velmi stavnata ovocna chut