SOS: Záchrana papriček

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
Recyklovanej
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

SOS: Záchrana papriček

Příspěvekod Recyklovanej » 16 čer 2013 17:55

Zdravím všechny,
tak jsem se vrátila po třech dnech domů (celá odpočatá) a hned že půjdu zkontrolovat svoje papričky. Jen jsem se na ně podívala, děsně jsem se rozčílila! Zvadnuté listy, žluté listy...plody i květy jsou v pořádku, ale na rubu listů jsou takové malé světlé bradavičky, pupínky...nevím jak to popsat. Listy, které tyto "pupínky" mají jsou na dotek jako papír - tenoučké a úplně gumové. Ještě než jsem odjížděla, tak jsem všech pět květináčků zalila odstátou vlažnou vodou, porosila jsem je (odstátou vlažnou vodou) a i pohnojila ("Univerzální hnojivo Agro Natura"). Ještě mi volala včera odpoledne mamka, že je zalila, takže o ně bylo z hlediska živin postaráno. ani o sluníčko neměly "holky" nouzi, mám je všechny na parapetu, kde slunce denně svítí tak 4-5 hodin. Asi před týdnem přišel o papričky (stejným způsobem) můj přítel. Také byly úplně zvladlé listy, tak jsme to chtěli vyřešit přesazením a výměnou hlíny, což jsme udělali, ale nepomohlo to, takže už nejsou. A já bych určitě chtěla ty svoje nějak zachránit. Tak kdyby měl někdo podobnou zkušenost, ozvěte se prosím :(

13020
13021
13022
13023
Naposledy upravil 2 dne Recyklovanej; celkem upraveno 16x.

gandalf
Stálý člen
Reputace: 2594
Kontaktovat uživatele:

Re: SOS: Záchrana papriček

Příspěvekod gandalf » 16 čer 2013 19:17

Já bych to typnul na přemokření, případně vysokou vzdušnou vlhkost.

Recyklovanej
Nový člen

Příspěvekod Recyklovanej » 16 čer 2013 19:21

a nějaký řešení toho? nebo to jen prostě nechat a ono se to vzpamatuje samo?

Filichilli
Stálý člen
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Filichilli » 16 čer 2013 19:57

Během třech dnů dvakrát pořádně zalít, ještě kdoví, co tam Tvá mamka nalila (chloravnou studenou vodu z kohoutku = šok ). Listy způsobem zvadlým jako máš ty na fotce jsou příznakem bud vyschnutí nebo přelití. Bud teda vytáhni rostliny z květináču, abych rychleji vyschly nebo čekej. Můžeš je i přesadit, jestli se Ti chce s tím piplat.

Edit. jo a ty bradavičky jsou INTUMESCENCE, reakce na špatnou zálivku a vzdušnost... Ne forku už to je víckrát napsané.

Recyklovanej
Nový člen

Příspěvekod Recyklovanej » 16 čer 2013 20:11

Super, děkuju moc :) oni jsou "holky" právě docela suchý, tak jsem je prolila, tak uvidíme no, kdyžtak pak asi přesadím, když se to nezlepší. A o té Intumescenci jsem četla, ale nikde jsem nenašla nějaké řešení :\

Filichilli
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Filichilli » 16 čer 2013 20:38

Ony jsou suché ? Nevypadá to tak jen na prvchu, dlubni do toho prstem nebo zvedni květináč a podívej se. Bych spíš čekal, že substrát je fakt přemokřený vzhledem k tomu dvojtému zalití během třech dnů. Zalitím by jsi to ještě zhoršila, protože kořeny nemaj vzduch.

Recyklovanej
Nový člen

Příspěvekod Recyklovanej » 25 čer 2013 21:04

Byly opravdu suché, ale vše už je v nejlepším pořádku :) zalila jsem a holky se vzpamatovaly :) všem moc děkuju :)

Filichilli
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Filichilli » 25 čer 2013 21:50

super, tak at rostou ;)

Zpět na „Začátečnický koutek“